Dr. Iosif Koszeghi a aderat la PNL

koszeghi

În cadrul unei conferințe de presă organizate joi, 31 martie, președintele PNL Neamț, Mugur Cozmanciuc, a anunțat aderarea la PNL a președintelui Colegiului Medicilor Neamț, Dr. Iosif Koszeghi.

Dr. Iosif Koszeghi, în calitate de președinte al Colegiului Medicilor, a decis să se alăture echipei liberale, s-a înscris în organizația PNL Piatra-Neamț și în organizația PNL Neamț pentru că împreună cu mine și cu domnul primar Dragoș Chitic vrem să transmitem câteva mesaje care sunt axate pe următoarele idei pe care PNL le va promova în cadrul politicilor sale. Ne vom dori să urmărim susținerea prevenției, în al doilea rând susținerea unui act medical de calitate și, nu în ultimul rând, susținerea reevaluării modului în care este tratată casta medicală.”, a declarat Mugur Cozmanciuc.

Primarul Dragoș Chitic a salutat intrarea dr. Iosif Koszeghi în echipa liberală, declarând: „Mă bucur că domnul doctor s-a alăturat acestei echipe, în primul rând pentru că experiența domniei sale va contribui la o bună punere în practică a programului pe care PNL îl are în domeniul sănătății în Piatra-Neamț și în Neamț. Sunt convins că alături de această echipă, subsemnatul – primar al municipiului Piatra-Neamț, Mugur Cozmanciuc – președinte al Consiliului Județean Neamț și domnul dr. Iosif Koszeghi, vom aduce sănătatea acolo unde îi este locul și vom reuși să asigurăm pentru cadrele medicale condițiile necesare pentru desfășurarea activității. Programul Piatra-Neamț 2020, la capitolul sănătate, își propune lucruri absolut necesare și vor face parte integrantă din programul Neamț 2020. Sprijinim specialiștii din medicină să profeseze la Piatra-Neamț, acordăm când sunt solicitări locuințe de serviciu.

Primarul de Piatra-Neamț a mai declarat că municipalitatea intenționează să acceseze fonduri pentru a construi locuințe pentru specialiști și că intenționează să deschidă un al șaselea centru de permanență. De asemenea, primăria Piatra-Neamț se va implica și în îmbunătățirea serviciilor medicale din cadrul Spitalului Județean Neamț.

Dr. Iosif Koszeghi urmează să fie numit în comisia de specialitate a PNL și va figura pe listele de candidați la alegerile locale din Piatra-Neamț și, foarte posibil, pe listele de candidați pentru Consiliul Județean Neamț.

„Am încercat să mă străduiesc de-a lungul funcției pe care o am, aceea de președinte al Colegiului Medicilor, la al patrulea mandat, să mă gândesc la câteva metode de a încerca să ridic calitatea actului medical. S-a încercat prin Colegiu să se îmbunătățească condiția medicului, așa cum era ea văzută în perioada interbelică. Medicul era văzut ca un intelectual de elită, un om cu o importanță socială deosebită, lucru care, pe măsură ce au trecut anii s-a deteriorat. (…) Profesia noastră în esență, și mai ales în segmentul primar, adică medicii de familie, este o profesie liberală. Normal că înclinația mea spre PNL este de înțeles. Am aderat la acest partid pentru că vreau să se schimbe ceva în ceea ce privește condiția medicului și a personalului sanitar.”, a punctat dr. Koszeghi.

M. I.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy