Dumitrina Mitrea, candidatul AUR la europarlamentare: „Ieșiți la vot și trimiteți patrioți în Europa”

Parlamentarul de Neamț, Dumitrina Mitrea, este candidatul anunțat al AUR pe lista alegerilor europarlamentare. În urma evaluării activității sale, conducerea partidului a luat decizia de a o include pe aceste liste, momentan în ordine alfabetică, urmând a se stabili și poziția cu o lună înainte de campanie.

„S-au făcut mai multe evaluări la nivel de grup. Am fost printre cei 44 de posibili candidați pentru europarlamentare în 2024. Ascensiunea pe această listă se va face în funcție de evoluția noastră ca activitate, ca prestație.”, a precizat Dumitrina Mitrea.

Cu privire la acuzațiile de extremism care se aduc celor din AUR, Dumitrina Mitrea este de părere că sunt nefondate. „Extremismul înseamnă să faci ceva contra naturii. Eu, cel puțin, am simțit zilele trecute extremism din partea unui alt partid care a aplicat măsuri extremiste în ceea ce mă privește pe mine personal.”, a spus deputatul de Neamț, cu referire la faptul că, în urma unui incident, Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a sancționat în bloc grupul AUR și i-a suspendat dreptul de a introduce în clădirea Parlamentului invitaţi, adică nu se mai pot oferi audiențe cetățenilor. Deși Dumitrina Mitrea nu a avut vreo legătură cu acel incident, suportă nedrept, din punctul său de vedere, această sancțiune dată de Biroul permanent.

În privința soluțiilor AUR aplicate în Parlamentul European, Dumitrina Mitrea a precizat:

„Vom fi o voce pentru români. Sperăm să fim într-un număr cât mai mare pentru că o singură persoană, cum este Cristian Terheș nu poate să ducă pe spatele său niște decizii împotriva tuturor lucrurilor care ne vin din Europa. Sunt destule țări care iau decizii contrare cerințelor Europei. Asta trebuie să facem și noi la nivel european. Asta nu înseamnă că vom fi împotriva tuturor lucrurilor care vin din Europa. Dacă sunt lucruri bune pentru țara noastră le vom adopta și vom fi de acord cu ele. Dar dacă sunt lucruri care sunt contrare obiceiurilor noastre, tradițiilor noastre este normal să luăm atitudine și să apărăm tot ce înseamnă valorile tradiționale, ca țară. Europa nu vrea state slabe, lipsite de caracter. Eu sunt convinsă că dacă vor fi oameni puternici acolo și vom demonstra că avem verticalitate lucrurile se pot schimba pentru România.”

Deputatul de Neamț invită toți românii să meargă la vot, indiferent de opțiuni, pentru a-și exercita acest important drept democratic dobândit după 89.

„Este primul pas pe care trebuie să îl facem. Să fim responsabili și să ne asumăm că votul acela e pătat cu sângele oamenilor care ne-au dat dreptul de a vota. Ieșiți la vot, dar nu uitați: în Europa, trimiteți patrioți! Analizați fiecare persoană care este pe liste la europarlamentare, vedeți ce vor să facă pentru țară, ce au făcut în timpul vieții lor. Eu am 52 de ani, am lucrat 5 luni la stat, în rest doar în mediul privat. Nu am avut nicio supapă legată de banul public.”, a conchis Dumitrina Mitrea.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy