Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Evaluare Națională 2019, clasa a VI-a. Proba de Matematică și Științe ale naturii

Joi, 23 mai 2019, a avut loc evaluarea competențelor din aria curriculară Matematică și Științe ale naturii.

Conform ISJ Neamț, dintre cei 3752 de elevi înscriși, au participat 3587 de elevi, 165 de elevi fiind absenți.

Instrumentele de evaluare (testele, baremele de corectare și fișele de evaluare) au fost elaborate de Centrul Național de Examinare și Evaluare. Testele administrate elevilor au fost în concordanță cu programele școlare în vigoare, având un format asemănător cu cel al evaluărilor internaționale.

Administratorul de test pentru clasa a VI-a este un cadru didactic care nu predă la clasa respectivă, asistat de un al doilea cadru didactic, care, de asemenea, nu are ore la clasa respectivă.

Durata alocată rezolvării testului este de 60 de minute.

Testele sunt evaluate, în cadrul unității de învățământ, de echipe formate din două cadre didactice, unul cu specialitatea limba și literatura română și celălalt cu specialitatea limba modernă. Evaluarea se face cu respectarea strictă a baremului.

Rezultatele individuale obținute la Evaluarea Națională nu se afișează, nu se comunică public și nu se înregistrează în catalogul clasei. Acestea vor fi valorificate la nivelul unității de învățământ prin: informarea elevilor, a părinților/reprezentanților legali ai elevului asupra stadiului formării și dezvoltării competențelor evaluate; analiza rezultatelor la nivelul catedrelor/comisiilor metodice; elaborarea planurilor individualizate de învățare, acolo unde situația impune acest lucru.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *