Femeie din comuna Cordun, la un pas să fie înșelată prin metoda Accidentul

În ziua de 12.05.2016, polițiștii Postului de Poliţie Cordun au fost sesizaţi despre faptul că în noaptea de 11/12.05.2016, între orele 22.00-23.30, persoane necunoscute au contactat telefonic o femeie de 70 de ani din localitate, pe care au intenţionat să o înşele prin metoda Accidentul. Polițiștii au stabilit că autorii i-au solicitat persoanei vătămate 5.000 de lei sub pretextul de a-l achita pe fiul său, care a comis un accident rutier în municipiul Bucureşti. Femeia au-vrut-sa-insele-o-pensionara-prin-metoda-accidentul-dar-nu-au-stiut-pe-cine-sunași-a dat seama că este înşelată şi nu a dat curs solicitării, contactându-l pe fiul său care i-a infirmat implicare în evenimentul rutier.
În cauză, polițiștii continuă cercetările pentru identificarea autorilor și tragerea la răspundere penală a acestora sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă la înşelăciune.
Ai primit un telefon prin care ai fost anunţat că o rudă apropiată este implicată într-un accident rutier?
Infractorii apelează telefonic victima, pretinzând că sunt rude apropiate ale acestora (fiu, fiică, ginere etc.) şi afirmă că au nevoie de diverse sume de bani întrucât au provocat accidente rutiere.
Dacă de obicei victimelor li se cerea să transfere bani prin intermediul serviciilor de transfer de bani, infractorii au început să solicite şi achiziţionarea de cartele telefonice pre-paid şi transmiterea codurilor de reîncărcare.
De reţinut că infractorii încearcă să împiedice contactarea directă de către potenţiala victimă a rudei „implicate” în accidentul rutier, motivând că aceasta nu poate/nu mai poate vorbi întrucât este anchetată de poliţie şi nu poate răspunde la telefon.

RECOMANDĂRI PENTRU PREVENIREA UNOR ASTFEL DE FAPTE:

Verificaţi, contactând direct ruda sau apropiații acesteia, dacă situaţia de urgenţă este reală;
 Nu daţi curs instrucţiunilor primite telefonic de la persoane necunoscute, care pretind că sunt avocaţi şi reprezintă rudele „implicate în accidentul rutier”;
 Sunaţi la Poliţie, pe numărul de urgenţă 112 sau la unitatea de poliţie pe raza căreia locuiţi, spuneţi despre ce este vorba, interesaţi-vă de existenţa unui astfel de accident rutier şi procedura legală în astfel de situaţii.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy