Ferma animalelor politice locale

 

Am fost la vot. Am decis sa nu imi anulez votul, desi asta e intentia mea de fiecare data cand merg sa imi exercit dreptul de a-mi alege liderii. Evident, la finalul alegerilor imi rasuna strident in creier cuvintele lui Mark Twain: “Dacă votul nostru ar putea schimba ceva, nimeni nu ne-ar mai lăsa să votăm.” Nu ma deranjeaza faptul ca cei pe care i-am votat nu au iesit castigatori, pentru ca pana la urma am ajuns la concluzia ca toti sunt la fel, ci faptul ca oamenii in general nu fac alegeri bune.
ferma-animalelorDintr-o galeata cu rele, oamenii aleg raul cel mai mare. Nu pot sa imi dau seama daca este sado-masochism sau prostie, dar un lucru stiu sigur: nu ne este bine. Avem multi someri, locurile de munca sunt prost platite, oameni supercalificati au joburi mult sub nivelul lor, vrem sa promovam natalitatea, dar nu avem cu ce ne creste decent copiii si tot asa. Poate cel mai trist lucru este ca politicienii isi aduc aminte de alegatori in ajunul alegerilor. O data la 4 ani trimit felicitari prin posta cu “La multi ani, Gigel!”, chiar daca poate bietul om a murit intre timp pentru ca nu si-a putut permite spaga de la spital, cersind in mod penibil un vot, doua, noua de la oameni care se sensibilizeaza teribil cand primesc sacosele cu brichete, pixuri si felicitari care nu tin de foame si care poarta cu ele siglele sinistre ale partidelor mituitoare.
Si poate cel mai groaznic lucru pe care il fac politicienii este acela ca uita foarte repede de unde au plecat, cine i-a votat si ce au promis. Odata ajunsi pe fotoliile caldute, se plictisesc usor de problemele votantilor si de la atata oboseala cu campania pleaca prin concedii luxoase in zone unde bietul nemtean de rand nici nu indrazneste sa viseze ca poate ajunge, se rasfata cu masini de ultima generatie, cu suspensii performante ca sa nu simta gropile din oras, eventual masini 4×4 ca sa poata circula in liniste in caz de inundatii masive in centrul orasului, isi asigura copiii cu afaceri la cheie, casa si masina si lasa in urma lor o dara pestilentiala si o saracie lucie.
Poate la urmatoarele alegeri vom pune stampila pe cel mai putin corupt, mai capabil, mai onest, mai aproape de cetatean. Poate la urmatoarele alegeri nu vom vota sub influenta chipului “angelic” al candidatului intiparit pe calendarul primit in sacosele dragute in campanie si ne vom gandi mai mult la viitorul nostru si la cei care merita sa ne reprezinte interesele.
In prezent, clasa politica locala nu ma reprezinta pe mine si nici nu reprezinta interesele mele. Ma simt singur in tara nimanui, am o nesiguranta permanenta a locului de munca, a starii de sanatate, a modului in care sunt tratat de institutiile locale si o duc din ce in ce mai rau.
Va intrebati poate, daca tot sunt asa de pornit, de ce nu emigrez si eu ca ceilalti romani. Ei bine, nu. Eu nu plec nicaieri. Cei care trebuie sa plece sunt incapabilii, coruptii si indiferentii din politica locala. E suficient sa intrati o data intr-o institutie locala si sa fiti socat de lipsa de bun simt si stilul arogant al angajatilor care sunt dupa chipul si asemanarea liderilor locali.
Desigur, mai exista, rar, si cate un politician onest. Din pacate, cu o floare nu se face primavara. Candva, cei buni vor lua calea celor rai si se vor camufla perfect in crescatoria de porci, asa cum ii placea lui Orwell sa ii spuna.
Tu ce alegi?

Paul T.

Legat de modul in care pana la urma toata lumea coabiteaza cu toata lumea in politica Nemteana colegii de la Neamt TV Online au facut un sondaj de opinie printre pietreni intrebandu-i ce parere au daca PSD si PNL ar coabita cu PDL .

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy