Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

“O sansa pentru tinerii talentati, fara posibilitati de afirmare”

Intr-o lume a consumerismului si intr-un secol al vitezei, foarte putini mai sunt cei care isi fac timp pentru semeni, si care daruiesc neincetat din tot ce le apartine. La vreo 4 kilometri de drumul national, o straduta pe jumatate asfaltata, in satul Nemtisor, din comuna Vanatori-Neamt, duce la tabara de pictura, unde copii si tinerii talentati, dar fara putere financiara de afirmare isi gasesc linistea, dar si energia de care au nevoie in creeatiile lor.

Proiectul “O sansa pentru tinerii talentati, fara posibilitati de afirmare” a fost initiat de Nicolae Luca, presedintele Asociatiei Crestinilor Ortodocsi “In Muntii Neamtului”. Infiintarea taberei de pictura, ajunsa anul acesta la cea de-a doua editie, a fost posibila prin autofinantare, datorita dragostei de copii ce se revarsa din sufletul mare al domnului Nicolae Luca. Desi fondurile asociatiei pe care o conduce sunt mici si limitate, parteneriatul cu Consiliul Judetean Neamt si ajutorul a catorva oameni, vin in sprijinul copiilor, care beneficiaza gratuit de cazare, hrana si materiale de lucru pe tot parcursul taberei. La proiect participa 25 de tineri, de la centrele sociale “Elena Doamna” si “Ion Creanga” din Piatra Neamt, “Ozana” Targu Neamt si “Popasul iubirii milostive” din grija parintelui Munteanu de la Savinesti.

Reporter: Viorela Gherasim, Operator imagine, Editor montaj: Dacian Anitei
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *