(FOTO) S-a turnat primul tronson al dalei de suprabetonare pe podul de la Luțca

Foto: Ionel Arsene

Cel mai îndrăzneț proiect al Consiliului Județean Neamț, modernizarea Podului de la Luțca, se apropie cu pași repezi de finalizare. A fost turnat primul tronson al dalei de suprabetonare, iar după zece zile – timp necesar pentru întărirea materialului, se va turna următorul tronson. Președintele CJ Neamț, Ionel Arsene a mers în vizită de lucru și a transmis imagini cu stadiul lucrărilor.

Este o nouă etapă în care a intrat obiectivul aflat în modernizare, în cadrul unui proiect gestionat de către Consiliul Județean Neamț. De acum sunt necesare zece zile pentru a se întări această dală, după care se va turna al doilea tronson, în zona mediană a podului.

Din discuțiile cu specialiștii implicați în derularea proiectului, în circa o lună va fi gata dala de suprabetonare pe podul de la Luțca. Apreciez că în septembrie se vor turna grinzile marginale.

De când a început lucrarea, s-au realizat foarte multe intervenții la nivelul acestui obiectiv, pentru că este un pod mare, lung de 216 metri, vechi de 50 de ani, la care de când a fost construit nu s-a realizat nimic pentru întreținere. Înainte de a demara proiectul de modernizare, podul crea foarte mult disconfort participanților la trafic și mi-am dorit foarte mult să îl reparăm, ca să fie oamenii mulțumiți și să circule în siguranță în zonă. De la deschiderea șantierului urmăresc îndeaproape să se facă treabă bună, de calitate, și să se respecte graficul de execuție a intervenției.

Podul de la Luțca face legătura între Roman – Sagna (Luțca) – Bîra și este cel mai mare pod hobanat construit pe structură de beton armat din țară.”, transmite Ionel Arsene.

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy