Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

VIDEO: „Drumul Talienilor, drum care se modernizează văzând cu ochii!” – Stadiul lucrărilor

Foto: Captură video

Președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, a mers în vizită de lucru pe Valea Muntelui. Acesta a transmis noi imagini cu stadiul lucrărilor de modernizare a drumului ce leagă județul Neamț de Suceava. Un drum cu o însemnătate aparte pentru județul nostru, un drum legendar, care începe să prindă contur și este tot mai aproape de final.

Am fost pe Valea Muntelui, pentru a vedea cum a evoluat proiectul privind modernizarea Drumului Talienilor, de la ultima vizită de lucru pe care am efectuat-o în zonă.

Sunt foarte mulțumit de ceea ce am găsit pe DJ 209B. Echipele de lucru intervin pentru realizarea zidurilor de sprijin.

Investiție este amplă! Pe primul tronson de pe Drumul Talienilor s-au turnat 3 straturi de beton asfaltic, sunt realizat rigolele și șanțurile betonate, drenul longitudinal în vederea eliminării apelor din zona drumului, s-au realizat podețele tubulare, casetate, gabioanele etc, iar pe celălalt sector se montează podețele, zidurile de sprijin din beton, care pe alocuri au înălțimi de 2,5-3 metri și se întind pe o lungime de 1.100 metri liniari.

Sunt foarte mulțumit de cum se derulează această lucrare, care la final va aduce Văii Muntelui un drum de poveste, ce străbate o zonă minunată, cum e DJ 209B Mălini – Stănișoara – Borca, pe unde umbla Vitoria Lipan, din romanul Baltagul. De asemenea, ne vom putea mândri cu un drum foarte bun care va lega județul Neamț de județul Suceava. Da, la Borca – Sabasa se execută o lucrare de calitate, care va rezista zeci de ani!”, transmite Ionel Arsene.

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *