Guvernul USL incepe sa isi dea arama pe fata ?

Fiind unul dintre subiectele pe care am criticat vehement guvernarea PDL si am avut suspiciuni vecine cu certitudinea ca don’ Stefan ar invarti ceva afaceri cu energia, am urmarit indeaproape modul in care s-a incercat scaparea de baietii destepti din domeniu si asteptam cu nerabdare liberalizarea pietei de energie, conditie impusa si de U.E., dar ce sa vezi ?
Tocmai ce am citit un proiect de Ordonanta de Urgenta pregatit de guvernul USL si mi-am pus mainile in cap . E destul de complicat sa va explicam in termeni tehnici ce vrea sa faca aceasta Ordonanta de Urgenta, dar in mare in loc sa se mearga spre o liberalizare sanatoasa a preturilor prin vanzari transparente pe bursa , frumosul guvern USL se pregateste sa isi faca proprii baieti destepti permitand prin noua lege ca producatorii de energie sa nu mai fie obligati sa incheie contracte doar prin OPCOM, adica prin Bursa Energiei, ci sa poata da curent si prin negociere directa , netransparenta si sa reapara astfel contracte bilaterale directe .
Opiniem ca daca aceasta Ordonanta de Guvern va trece in forma actuala , noi toti romanii vom fi jefuiti in continuare ca un popor de fraieri si ne vom mira in continuare de ce un cetatean din Paris plateste cu 40% mai putin pentru curentul electric.
Rugam in mod public USL-ul pietrean si in special PNL-ul, pentru ca ei dau ora exacta la Ministerul Economiei, sa faca de urgenta o conferinta de presa si sa explice  de ce vrea guvernul sa reintroduca contracte bilaterale directe in energie .
In functie de viteza si acuratetea cu care va explica PNL ce e cu porcaria asta de proiect de Ordonanta de Guvern vor sti si cititorii nostri daca e bine sa le dea vreun vot la parlamentare ca altfel nu facem decat sa inlocuim niste hoti vechi cu altii noi si mult mai flamanzi .

Iosub Robert

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy