In atentia noului Consiliu de Administratie de la Spitalul Judetean de Urgenta Piatra Neamt si a Consiliului Judetean Neamt

Deoarece comunicarea cu actuala conducere a spitalului este deficitara si pentru a facilita accesul la informatiile publice si nu in ultimul rand pentru a preintampina eventualele nereguli care sa produca pagube in bugetul spitalului si sa aflam de ele deabia peste 4 ani la un nou audit, va rugam sa ne raspundeti public la o serie de intrebari .
1. Legat de achizitiile de la spital .

– De ce s-a renuntat la metoda de achizitie “piata la disponibil” de la Bursa Romana de Marfuri ?
– Din dispozitia cui s-a renuntat la aceasta metoda de achizitie ?
– Ce avantaje a produs schimbarea metodei de achizitie ?

2. Legat de contractele de prestari de servicii pentru medici .
– Cine stabileste ce medici pot fi contractati ?
– Care sunt criteriile de selectie ?
– De ce este nevoie de aceasta forma de retribuire ?

3. Legat de licitatia pentru AMENAJARE BLOC OPERATOR ETAJ 2 in valoare de 215.824.300.000 lei vechi .
– Criteriile de calificare par facute special pentru ca o anumita firma sa castige licitatia . Va rugam sa ne clarificati ce algoritmi au fost folositi de s-a ajuns la criterii de calificare de genul :
# Cifra medie de afaceri globala, pe ultimii trei ani, minim acceptata: 42.000.000 lei
# Ofertantul a prestat servicii in cadrul unui contract,maxim trei contr. similare in valoare cumulata de 195.000 lei fara TVA
# Ofertantul a livrat produse in cadrul unui contract, maxim trei contr. similare in valoare cumulata totala de 12.000.000 lei
– Ce sanse sunt ca in Romnania sa fie mai mult de un singur ofertant care sa se poata inscrie in criteriile de calificare ?

4. Legat de site-ul Spitalului Judetean de Urgenta Piatra Neamt , www.sjuneamt.ro
– De ce a hotarat conducerea spitalului sa foloseasca banii publici pentru mutarea site-ului in administrare proprie la o calitate a serviciilor net inferioara, in conditiile in care aceste servicii erau oferite la cea mai buna calitate si in mod gratuit de o firma din Piatra Neamt si in conditiile in care peste 99 % din spitalele din tara au externalizat acest serviciu ?
– Salariatii din Spitalul Judetean de Urgenta Piatra Neamt au fost informati ca noua forma de stocare a e-mail-urilor pemite accesul nelimitat al administratorului sau a oricarui om care are parola de la server in vederea citirii continutului mesajelor transmise si primite in adresele de e-mail de la www.sjuneamt.ro ? Mai concret , angajatii spitalului au fost informati ca in noua varianta de gazduire, conducerea spitalului , daca vrea , poate citi ce scriu ei sau ce primesc pe e-mail, situatie imposibila in conditiile anterioare de externalizare a acestui serviciu ?

5. Legat de activitatea unor medici angajati ai Spitalului Judetean de Urgenta Piatra Neamt .
– De ce nu este afisat nicaieri programul tuturor angajatilor din Spitalul Judetean de Urgenta Piatra Neamt pentru a putea fi comparat cu unele programe afisate la unele cabinete private , programe ce din punctul nostru de vedere se suprapun de multe ori pe orele in care respectivii ar trebui sa fie in incinta spitalului ?
– Care este sanctiunea ce se aplica unui medic ce sfatuieste pacientul venit in spital sa vina pentru tratamente sau consultatii la cabinetul sau privat contra cost ?
– Care este sanctiunea ce se aplica unui medic ce sfatuieste pacientul sa cumpere un medicament ce se afla in farmacia spitalului in varianta recomandata de medic sau echivalenta si indica inclusiv farmacia de unde sa fie cumparat ?
– Care este sanctiunea ce se aplica personalului medical care indruma pacientii din Spitalul Judetean de Urgenta Piatra Neamt catre centre private pentru analize ce se pot efectua gratuit sau contracost in cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Piatra Neamt ?
– Care este sanctiunea care se aplica personalului medical care are un comportament urat fata de pacient ?
– Cate si ce sanctiuni au fost aplicate pentru abateri disciplinare sau de orice alta natura ale personalului medical in ultimele 6 luni de zile ?

6.Legat de datoriile de la spital .
– Consiliul Judetean Neamt a anuntat stingerea datoriilor de la Spitalul Judetean de Urgenta Piatra Neamt, dar surse din interiorul unitatii medicale ne spun ca situatia este alta . Va rugam sa faceti publice datoriile Spitalului Judetean de Urgenta Piatra Neamt pe ultimele luni, daca este posibil defalcat pe fiecare luna pentru a se putea observa dinamica stingerii datoriilor unitatii medicale .

7.Legat de incompatibilitatea domnului director Lazar Ioan .
Conform propriei declaratii de avere si interese care se poate descarca de aici , domnul director Lazar Ioan nu mai lucreaza in nici un alt loc si nu are nici un interes13 in nici un domeniu .
Toti trecem zilnic prin centrul orasului unde domnul Lazar are cabinetul inregistrat pe firma Cardior S.R.L. si vedem programul de consultatii O.R.L. de luni pana joi 16.00-18.00 . Mai mult de atat, astazi am facut o programare la cabinetul privat al domnului Lazar Ioan pentru o consultatie efectuata de acesta, ceea ce dovedeste mai mult decat orice dubiu, falsul in declaratia de interese si incompatibilitati .

declaratie

Legea Nr. 95 din 14 aprilie 2006 , ART. 180 , litera a )si d) spune ca :
(1) Funcţia de manager persoană fizică este incompatibilă cu:
#M34
a) exercitarea oricăror altor funcţii salarizate, nesalarizate sau/şi indemnizate, cu excepţia funcţiilor sau activităţilor în domeniul medical în aceeaşi unitate sanitară, a activităţilor didactice, de cercetare ştiinţifică şi de creaţie literar-artistică;
(4) Dacă managerul selectat prin concurs ori reprezentantul desemnat al persoanei juridice selectate în urma licitaţiei publice se află în stare de incompatibilitate sau în conflict de interese, acesta este obligat să înlăture motivele de incompatibilitate ori de conflict de interese în termen de 30 de zile de la apariţia acestora. În caz contrar, contractul de management este reziliat de plin drept. Ministerul Sănătăţii sau, după caz, ministerul, instituţia publică sau primarul unităţii administrativ-teritoriale, primarul general al municipiului Bucureşti sau preşedintele consiliului judeţean, după caz, semnatare ale contractului de management, vor putea cere persoanelor în cauză despăgubiri, conform clauzelor contractului de management.
– Deoarece a trecut termenul legal in care domnul Lazar Ion ar fi trebuit sa aleaga intre a profesa la cabinetul privat si functia de manager ,va rugam sa cercetati aceste aspecte sesizate si suspicionate de noi si dispuneti masurile ce se impun, deoarece orice este semnat de un manager incompatibil poate fi lovit de nulitate , stare de fapt care ar putea aduce prejudicii financiare deosebit de mari Spitalului Judetean de Urgenta Piatra Neamt.

Va multumim anticipat pentru atentia acordata si asteptam cu nerabdare raspunsul noului Consiliu de Administratie de la Spitalul Judetean de Urgenta Piatra Neamt .

Maria G.
Iosub R.
Ion I.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy