Incendiu de vegetaţie uscată în localitatea Izvoru Muntelui. Suprafaţa afectată de incendiu este de aproximativ 10 hectare

incendiu-vegetatie

Marţi, 05.04 a.c., la ora 20:21, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, că a izbucnit un incendiu de vegetaţie uscată pe un teren din localitatea Izvoru Muntelui, în apropierea pădurii. La locul indicat s-au deplasat şase subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Piatra-Neamţ cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă.
Dispecerii ISU au anunţat Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei şi reprezentanţii Ocolului Silvic Bicaz şi Direcţiei Silvice Neamţ. Au fost mobilizaţi şase pompieri voluntari şi au fost pregătite două rezervoare de căte o tonă şi jumătate, care au fost transportate cu un TAF în zonă, pentru a asigura apa necesară intervenţiei.
Pentru a ajunge la zona incendiului, unde era imposibil accesul autospecialelor, pompierii s-au delapasat mai bine de 40 de minute, cu rucsacii de incendiu în spate.
Comandantul echipajelor de pompieri militari ajunşi la eveniment a anunţat că ard arbuşti, doborîturi şi vegetaţie uscată în imediata apropiere a pădurii şi a cerut suplimentarea forţelor şi mijloacelor de intervenţie. Echipaje de pompieri de la toate subunităţile ISU Neamţ s-au deplasat pentru stingerea incendiului. În plus, a fost solicitat sprijinul Clubului OFF ROAD Piatra Neamţ, care a început deplasarea cu o maşină de teren. La intervenţie a participat şi un echipaj de jandarmi montani. Forţele au protejat pădurea şi au continuat cu operaţiuni pentru stingerea incendiului.
Efectivele unităţii implicate pe parcursul nopţii trecute în desfăşurarea misiunii de stingere a incendiului sunt constituite din 3 ofiţeri şi 29 de subofiţeri.
În această dimineaţă, un ofiţer şi 13 subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Piatra-Neamţ încă interveneau şi au fost înlocuiţi de un ofiţer şi şapte subofiţeri de la aceeaşi subunitate, care acţionează şi în momentul de faţă.
Suprafaţa afectată de incendiu este de aproximativ 10 hectare.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy