Incendiu izbucnit din cauza fumatului

Joi, 8 ianuarie 2015, la ora 04:40, Dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ a fost anunţat că a izbucnit un incendiu la Spitalul de Pediatrie din municipiul Roman. La locul indicat s-au deplasat trei ofiţeri şi şapte subofiţeri cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă. La sosirea pompierilor, casa scării era inundată cu fum, care provenea de la subsolul instituţiei, dintr-o boxă amenajată sub casa scării. Pompierii au stins incendiul în limitele găsite şi au evacuat fumul din imobil. În urma evenimentului au ars 20 kg deşeuri de hârtie şi 60 kg deşeuri textile. Cauza probabilă a incendiului: fumatul în locuri nepermise.
Pentru a preveni producerea incendiilor, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ vă reaminteşte:

1. Se interzice fumatul în instituţii publice;

2. Se interzice fumatul la o distanţă mai mică de:

– 40 m faţă de locurile în care există pericol de explozie: gaze şi lichide combustibile, explozivi, vapori inflamabili;

– 10 m faţă de locurile în care există materiale solide combustibile: lemn, textile, hârtie, carton asfaltat, bitum;

– 50 m faţă de culturile de cereale păioase în perioada coacerii şi recoltării sau de zonele împădurite;

3. Nu fumaţi nicodată în pat, când sunteţi obosit sau aţi consumat băuturi alcoolice în exces;

4. Scrumul şi resturile de ţigări se depun în scrumiere. Nu aruncaţi resturile de ţigări în coşul de gunoi sau pe fereastră.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy