Incendii plecate de la coşul de fum

Joi, 8 ianuarie 2015, la ora 05:36, Dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ a fost anunţat că a izbucnit un incendiu la o locuinţă din localitatea Cordun. La locul indicat s-au deplasat 13 subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Roman cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD. Proprietara locuinţei a suferit un atac de panică, a fost asistată de echipajul de paramedici SMURD şi transportată la spital. La sosirea pompierilor, incendiul cuprindea întregul acoperiş al casei. Pompierii au stins incendiul în limitele găsite, după o oră şi jumătate de la sosire. În urma evenimentului, au ars acoperişul locuinţei, pe suprafaţa de 120 mp, şi un mp din planşeul din lemn al unei camere. Cauza probabilă a incendiului: coş de fum neprotejat faţă de materialele combustibile.

Cu scopul prevenirii producerii unor incendii, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ aminteşte locuitorilor judeţului:

Verificarea, repararea, izolarea termică şi curăţarea periodică a coşurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii;
Coşurile de fum trebuie curăţate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare;
Coşurile de fum trebuie izolate termic faţă de materialele combustibile ale planşeului sau acoperişului (grinzi, astereală de lemn).

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy