Incendii plecate de la coşul de fum

Joi, 8 ianuarie 2015, la ora 13:29, Dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ a fost anunţat că a izbucnit un incendiu la o locuinţă din municipiul Roman, strada Ocniţei. La locul indicat s-au deplasat şase subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Roman cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă. Pompierii au stins în câteva minute incendiul, în urma căruia au ars doi mp de astereală de lemn. Cauza probabilă a incendiului: coş de fum deteriorat.

Cu scopul prevenirii producerii unor incendii, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ aminteşte locuitorilor judeţului:

1. Verificarea, repararea, izolarea termică şi curăţarea periodică a coşurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii;
2. Coşurile de fum trebuie curăţate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare;
3. Coşurile de fum trebuie izolate termic faţă de materialele combustibile ale planşeului sau acoperişului (grinzi, astereală de lemn).

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy