Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Incendiu provocat de cosul de fum necuratat

Miercuri, 14 ianuarie 2015, la ora 08:13, Dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ a fost anunţat că a izbucnit un incendiu la o locuinţă din municipiul Roman, Strada Luceafărului. La locul indicat s-au deplasat patru subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Roman şi doi elevi aflaţi în stagiu, cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă. Pompierii au stins în câteva minute incendiul, în urma căruia a ars funinginea depusă pe coşul de fum. Cauza probabilă a incendiului: coş de fum necurăţat de funingine.
Pentru a preveni producerea incendiilor, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ reaminteşte:

1. Verificarea, repararea, izolarea termică şi curăţarea periodică a coşurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii;
2. Coşurile de fum trebuie curăţate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare;
3. Coşurile de fum trebuie izolate termic faţă de materialele combustibile ale planşeului sau acoperişului (grinzi, astereală de lemn).
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *