Început de săptămână cu incendii în municipiul Roman

Luni, 04.04., la ora 10:20, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, că a izbucnit un incendiu la o magazie aflată într-o gospodărie din localitatea Secuienii Noi. La locul indicat s-au deplasat un ofiţer şi şase subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Roman cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă, constatând că ardea o magazie de materiale, existând riscul extinderii imediate către o construcţie de acelaşi fel, spre care vântul purtincendiu-1a scântei. Pompierii au protejat construcţia vecină şi au stins în scurt timp incendiul, în urma căruia au ars magazia de materiale, construită din lemn şi acoperită cu plăci de azbociment, pe o suprafaţă de aproximativ 30 mp., şi deşeuri textile şi din mase plastice. Cauza probabilă a incendiului este focul deschis în spaţii deschise.

Marţi, 05.04, la ora 04:00, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, că a izbucnit un incendiu la o bucătărie de vară aflată într-o gospodărie din satul Rediu, comuna Bâra. La locul indicat s-au deplasat nouă subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Roman cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD. Pompierii au stins în scurt timp incendiul, în urma căruia a ars acoperişul, confecţionat din astereală din lemn şi învelitoare din tablă, pe o suprafaţă de aproximativ 12 mp. Cauza probabilă a incendiului este un scurtcircuit electric produs la un cablu defect.

Marţi, 05.04, la ora 08:44, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, că iese fum dintr-un apartament situat la etajul al treilea al unui bloc din municipiul Roman, strada Smirodava. La locul indicat s-au deplasat un ofiţer, nouă subofiţeri şi cei doi elevi aflaţi în stagiul de practică la Detaşamentul de Pompieri Roman cu două autospeciale de stins incendii, o autospecială de intervenţie la înălţime (autoscara) şi o ambulanţă SMURD. Având în vedere că nu se putea amplasa autoscara, pompierii au forţat uşa apartamentului, în care nu era nimeni şi care era inundat cu fum. Ardeau bunurile dintr-o cameră şi uşa acesteia. Pompierii au stins incendiul în limitele găsite. Cauza probabilă a incendiului este un scurtcircuit electric produs la un televizor.
Proprietara, în vârstă de 86 de ani, a suferit un atac de panică în momentul când s-a întors acasă. Paramedicii au acordat femeii primul ajutor calificat şi au transportat-o la spital. Ulterior au transportat-o la spital şi pe fiica bătrânei, care a suferit şi ea un atac de panică.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy