Început de săptămână cu incendii în municipiul Roman

Luni, 04.04., la ora 10:20, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, că a izbucnit un incendiu la o magazie aflată într-o gospodărie din localitatea Secuienii Noi. La locul indicat s-au deplasat un ofiţer şi şase subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Roman cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă, constatând că ardea o magazie de materiale, existând riscul extinderii imediate către o construcţie de acelaşi fel, spre care vântul purtincendiu-1a scântei. Pompierii au protejat construcţia vecină şi au stins în scurt timp incendiul, în urma căruia au ars magazia de materiale, construită din lemn şi acoperită cu plăci de azbociment, pe o suprafaţă de aproximativ 30 mp., şi deşeuri textile şi din mase plastice. Cauza probabilă a incendiului este focul deschis în spaţii deschise.

Marţi, 05.04, la ora 04:00, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, că a izbucnit un incendiu la o bucătărie de vară aflată într-o gospodărie din satul Rediu, comuna Bâra. La locul indicat s-au deplasat nouă subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Roman cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD. Pompierii au stins în scurt timp incendiul, în urma căruia a ars acoperişul, confecţionat din astereală din lemn şi învelitoare din tablă, pe o suprafaţă de aproximativ 12 mp. Cauza probabilă a incendiului este un scurtcircuit electric produs la un cablu defect.

Marţi, 05.04, la ora 08:44, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, că iese fum dintr-un apartament situat la etajul al treilea al unui bloc din municipiul Roman, strada Smirodava. La locul indicat s-au deplasat un ofiţer, nouă subofiţeri şi cei doi elevi aflaţi în stagiul de practică la Detaşamentul de Pompieri Roman cu două autospeciale de stins incendii, o autospecială de intervenţie la înălţime (autoscara) şi o ambulanţă SMURD. Având în vedere că nu se putea amplasa autoscara, pompierii au forţat uşa apartamentului, în care nu era nimeni şi care era inundat cu fum. Ardeau bunurile dintr-o cameră şi uşa acesteia. Pompierii au stins incendiul în limitele găsite. Cauza probabilă a incendiului este un scurtcircuit electric produs la un televizor.
Proprietara, în vârstă de 86 de ani, a suferit un atac de panică în momentul când s-a întors acasă. Paramedicii au acordat femeii primul ajutor calificat şi au transportat-o la spital. Ulterior au transportat-o la spital şi pe fiica bătrânei, care a suferit şi ea un atac de panică.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy