Institutul „Matei Balș” fără vaccin antirabic și antitetanos

balş

Stocurile de vaccin antirabic și antitetanos ale Institutului „Matei Balș” s-au epuizat, a declarat luni pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al instituției medicale, Cătălin Apostolescu.
„Este o sincopă pe termen mai lung, pentru că Ministerul Sănătății renegociază prețul cu producătorii de vaccin. Nu numai pentru antirabic este valabilă această problemă, pentru toate produsele biologice. Până nu se încheie procedura de renegociere a prețului, noi nu putem să îl cumpărăm. Noi avem bani, ei îl au în depozit (n.r. — vaccinul), dar nu putem să îl cumpărăm. Această problemă ține de aproximativ două luni”, a afirmat medicul Cătălin Apostolescu.
Potrivit acestuia, Institutul a folosit vaccin din stocurile pe care le avea, însă acestea s-au epuizat.

Se pare că Institutul „Matei Balş” a rămas fără vaccinurile antirabic și antitetanos , după ce producătorii acestor produse au refuzat preţurile stabilite conform legislaţiei, în ianuarie 2015, de Ministerul Sănătăţii.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy