Rovana Plumb face o gaură istorică în bugetul României

Rovana-Plumb

Cam cum se întâmplă de fiecare dată când pui un absolvent de politehnică să se ocupe de mediu, fosta ministru PSD-istă a dat-o rău de tot de gard zilele trecute când Curtea Europeană de Justiţie din Luxemburg a decis că achitarea timbrului de mediu pentru maşinile aduse din import este ilegală.
Această taxă impusă de Rovana Plumb, în perioada când era ministru al Mediului a obligat o mulţime de români să plătească ilegal timbrul de mediu pentru maşinile aduse de afară.
Acum , după decizia Curții Europene statul român va trebui să returneze sume fabuloase de bani care vor fi desigur din banii munciți de românii plătitori de taxe și impozite. Bravo Rovana !
Maciej Szpunar, avocatului general al Curţii de Justiţie din Luxemburg : „În consecinţă, beneficiază de scutire cumpărătorul autovehiculului, care este exonerat de obligaţia de plata a taxei la înmatricularea autovehiculului pe numele sau, în timp ce dreptul la rambursarea taxei anterioare, neconformă cu dreptul Uniunii, aparţine persoanei care a plătit-o, adică actualului vânzător al autovehiculului sau unuia dintre proprietarii anteriori în cazul în care autovehiculul a fost deja vândut între dată plăţii taxei anterioare şi dată intrării în vigoare a noii taxe.
Prin urmare, chiar dacă beneficiul trezoreriei care decurge din perceperea taxei neconforme cu dreptul Uniunii va fi astfel compensat, de acest fapt nu profită persoană îndrituită la beneficiul rambursării taxei, ci o persoană terţă. Persoană îndrituită va recupera din preţul vânzării cel mult valoarea reziduală a taxei încorporate în valoarea autovehiculului, care va fi însă rareori egală cu valoarea taxei efectiv plătite şi, cu siguranţă, această suma nu va include dobânda datorată

D.E.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy