Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Intervenţie a salvamontiştilor nemţeni pentru 24 de copii blocați pe Ceahlău, zona cascadei Duruitoarea

O acțiune a salvamontiștilor din Neamț solicitați să intervină pentru sprijinirea unui grup de 24 de copii blocați în zona cascadei Duruitoarea, traseul fiind afectat și blocat de torenții de apă formați după ploile puternice de azi noapte, s-a încheiat astăzi, în jurul orei 14:30.

Grupul a fost însoţit de echipajul Salvamont până în Staţiunea Durău. Cei 24 de copii din Vaslui şi cadrele didactice au urcat pe un traseu în Masivul Ceahlău (zona Cascada Duruitoarea) şi au coborât pe altul. În jurul altitudinii de 1100 m s-au blocat la traversarea unui torent şi au luat decizia corectă să solicite  asistenţa Salvamont. Au fost scoşi din zonă şi conduşi pe o rută nemarcată, dar mult mai sigură până în Staţiunea Durău. Nu au existat cazuri de accidentare sau persoane care sa necesita acordarea primului ajutor.”, au declarat reprezentanții Salvamont Neamț.

sursa foto: Salvamont Neamț
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *