Iulia Havrici Tomșa OPTEAZĂ pentru spații verzi și locuri de parcare!

havrici-1150x615Calitatea de consilier local PSD mi-a oferit şansa de a cunoaşte mulţi romaşcani, de a vorbi cu ei despre ceea ce le este necesar sau consideră că nu este în regulă în cartierul fiecăruia. Una dintre cele mai discutate şi disputate probleme a fost -şi, din păcate, mai este- cea a parcărilor de reşedinţă. Deși necesitatea existenței mai multor locuri de parcare este stringentă, soluţia de a se renunţa la porţiuni de spaţii verzi pentru a se mai amenaja locuri de parcare, a fost considerată radicală de romaşcani.

Dacă până acum domnul primar Leoreanu a tăiat copaci și a renunțat la spațiile verzi și vii sub pretextul modernizării, eu propun ca parcările de reşedinţă să fie amenajate după o riguroasă evaluare a cererilor depuse de proprietarii de apartamente dintr-un bloc sau un cvartal, discutând cu toţi locatarii. Analiza trebuie făcută de specialiştii în lucrări edilitare, probleme de mediu şi ai Poliţiei Locale, astfel ca regulile de circulaţie să poată fi respectate, amenajările cu beton sau asfalt să fie conforme cu hotărârile Consiliului Local Roman, iar dreptul la spaţii verzi pentru fiecare să poată fi totuși asigurat. Pentru că nu trebuie să renunțăm la una în favoarea celeilalte. Nu trebuie să transformăm Romanul într-un munte de beton pentru a crea locuri de parcare. Este suficient să găsim soluții viabile, pentru a nu continua această nimicire a pâlcurilor de spații verzi și copaci, inițiată de domnul Leoreanu.

 Utilul şi plăcutul se vor armoniza, la fel ca şi relaţiile dintre concetăţenii noştri.

Iulia Tomşa Havrici- consilier local PSD

Am ales să candidez pe listele PSD deoarece ştiu că împreună putem să le redăm romaşcanilor speranţa şi încrederea.

Am ales să fac politică deoarece cred cu fermitate că doar împreună putem schimba lucrurile în mai bine şi îndrepta situaţii încă nerezolvate.

Am ales PSD pentru că liderii şi membrii organizaţiei m-au convins că problemele municipiului Roman şi ale romaşcanilor, de aici, de acasă şi de oriunde s-ar afla, sunt ale fiecăruia dintre noi, indiferent de statutul social, profesional sau financiar.

Cel mai mare duşman al dezvoltării nu este lipsa banilor, ci indiferenţa, blazarea, lipsa de speranţă, de încredere şi de implicare.Ca economist cu o lungă experienţă, pot argumenta că nu banii sunt întotdeauna marea problemă, ci justa, echilibrata şi corecta lor utilizare, precum şi stabilirea corectă a priorităţilor.

Viitorul Consiliu Local Roman pentru care candidez din partea PSD va confirma că oamenii aleşi de romaşcani să le reprezinte interesele iubesc oraşul, oamenii acestor locuri binecuvântate, moştenirea culturală şi spirituală.  Sunt un om responsabil, riguros şi organizat, iar maturitatea profesională şi politică mă îndreptăţesc să promovez şi să susţin idei şi proiecte pe care romaşcanii le aşteaptă, le doresc pentru ei, pentru copiii, nepoţii sau bunicii lor, la fel cum şi eu îmi doresc pentru familia, rudele sau prietenii mei.

În spirit democratic, prin dezbateri şi cu argumente, pot face dovada că investiţiile, dezvoltarea mediului de afaceri, crearea de locuri de muncă, dar şi susţinerea culturii, a educaţiei, a sănătăţii, a sportului vor contribui la bunăstarea romaşcanilor, la prestigiul municipiului Roman şi a conservării sentimentului de mândrie că aparţinem acestei comunităţi.

 Am ales să trăiesc în Roman şi să mă bucur, în egală măsură, de moştenirea cultural-spirituală a cetăţii, cât şi de realizările de zi cu zi, cele care fac ca binele public şi viaţa comunităţii să fie la înalte standarde.

Sunt un om al datelor şi faptelor concrete şi folosesc şansa ca, împreună cu echipa PSD, să pun în practică speranţe şi aşteptări, proiecte de natură a îndrepta lucruri şi a ajuta oameni.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy