La Sabaoani legile Romaniei au alta interpretare – poate se autosesizeaza si Prefectura Neamt

O hotarare de Consiliu Local din comuna Sabaoani ne-a atras atentia prin faptul ca filmarea sedinteleor de CL nu mai era libera ca in toata Romania ci se putea face doar cu acordul consilierilor care supun la vot daca sa fie sau nu filmati de presa .
comuna-sabauani
Fiind un caz nemaintalnit in lumea civilizata si democratica, o echipa de filmare a mers la fata locului sa vada minunea, dar ce sa vezi, si in aceasta comuna dihonia s-a instalat in consiliul local iar primarita Valeria Dascalu se cearta in continuu cu un consilier de la PPDD . Desi balacareala PSD-istei cu PPDD-istul este de toata jena unul suindu-se la propriu, altul al figurat pe stalpi , victimele colaterale apar atunci cand apare si presa, care ori este suspectata de consilier ca tine cu primarita, ori de primarita ca a venit pentru consilier deci oricum ai da-o nu e bine , motiv pentru care nu vom da toata sedinta de CL de la Sabaoani ca sa doarma linistita doamna primarita Valeria Dascalu, iar cand se trezeste si intelege ca bate campii si va realiza care e problema poate va avea si bunul simt sa o recunoasca .
Deci revenind la subiect , in opinia noastra cazul unicat in care primaria condusa de doamna Valeria Dascalu nu mai considera sedintele ce CL ca fiind publice in totalitate iar presa are nevoie de votul consiliului, este o stare de fapt de neacceptat fata de care speram ca Prefectura Neamt sa reactioneze cu promptitudine pana ce nu ne trezim cu o epidemie de lipsa de transparenta in consiliile locale din judet .
In realitate aceasta treaba cu interzicerea filmarii , banuim ca a fost luata de primarita Valeria Dascalu agresata fiind de faptul ca era filmata enervant de insistent si permanent de „prietenul” domniei sale de la PPDD care din cate am observat venise si acum cu o camera de luat vederi sa filmeze sedinta de CL , atitudine nemaintalnita la nici un consilier local din Neamt , neanteleasa de noi , poate si penibila dar nu ilegala . Ca sa fim sinceri ,uman vorbind, dam dreptate doamnei Valeria Dascalu , intelegem situatia si consideram ca este foarte enervant sa te streseze un coleg cu o camera de luat vederi sau cu alte comportamente agasante dar totusi tanti primarita, ca nu prea putem sa-i mai spunem doamna , ar trebui sa inteleaga ca primaria si consiliul local nu sunt terenul ei de joaca si a fost trimisa acolo de oameni ca sa ia decizii pentru ei si sa fie garanta legalitatii, nu sa isi dea hotarari de consiliu care sa o protejeze si sa-i reduca ei sau altor consilieri gradul de stres . Cine vrea liniste si sa nu fie agresat legal de opozitie, poate incerca viata de manastire sau alt mediu linistit din afara politicii .
Nu putem decat sa o „felicitam” pe tanti Valeria Dascalu pentru modul antidemocratic in care priveste lucrurile si ne exprimam regretele deoarece o consideram o doamna si nu ne asteptam sa conduca in aceasta maniera comuna Sabaoani…….ca sa nu mai spunem ca daca tanti primarita si consilierii ar consulta putin un jurist, tare ne e frica ca ar putea afla ca atunci cand se supune in consiliul local permiterea filmarii sedintei, cei care voteaza contra, incalca legea si se pot pomeni cu dosare penale pentru abuz in serviciu .
Noi am sperat pana in ultimul moment ca nu se va supune la vot filmarea sedintei deoarece in cel mai civilizat si cinstit mod nu am vrut sa prindem pe cineva gresind si am sunat cu o zi inainte la tanti primarita sa anuntam prezenta unei echipe de filmare ca sa-i oferim oportunitatea de a intra in legalitate fara prea mult „tam-tam” dar din pacate in loc sa fie totul bine, se pare ca lucrurile sunt deviate mult de la normalitate si nu se doreste o stare de legalitate ci doar o atmosfera de culturism politic in care majoritatea sa isi arate muschii .

Daca tanti Valeria Dascalu are calitatea de membru al unui partid cu care colaboram in conditii foarte bune , nu inseamna sub nici o forma ca ne este jena sa luam atitudine pentru abuzurile care se intampla in primaria condusa intr-o maniera reprobabila si cu figuri de stil.
E bine sa nu uitam ca alesii care au inceput sa se creada trimisii lui Dumnezeu in teritoriu tocmai au desfiintat PDL-ul si au oferit pe tava USL-ului un vot negativ colosal, iar daca PSD-ul nu invata nimic din aceste lucruri, vor pati la fel sau mai rau peste 3 ani pentru ca atunci cand lumea te voteaza masiv ai mult mai multe obligatii decat drepturi .
Asadar vom merge mai des pe la Sabaoani ca ne place cand ne voteaza consilierii si cu tot respectul o rugam frumos pe „doamna” primarita , pe viitor , sa dea dovada ca poate fi o „doamna” si sa nu mai caute vinovati in presa , horoscop si karma pentru ca se balacareste ea de ani de zile cu nu stiu ce consilier, deoarece razboaiele pe care le poarta politicienii la Sabaoani sunt istorice , jenante si penibile si nu credem ca se vor termina nici daca ar interveni in ele toata presa din Europa , orgoliile si incrancenarile fiind exagerate . Problema reala este ca niciodata certurile politice dintre alesii din comuna Sabaoani nu pot , nu trebuie si nu este permis sa reprezinte argumente pentru incalcarea legilor Romaniei si speram ca prefectura sa se implice in aceasta stare de fapt care sfideaza regulile elementare ale demorcatiei .
Pe final , asa de amuzament , inca o treaba pe care noi nu o intelegem din regulamentul de la CL Sabaoani .
intrebariIosub Robert

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy