Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Lucrătorii poștali din Neamț se pregătesc de proteste

poștașii

Lucrătorii Oficiului Județean de Poștă Neamț se pregătesc de proteste, deoarece sunt nemultumiți de condițiile în care lucrează. Aceștia au cerut remedierea situatiei, amenințând că ar putea ieși în stradă.

Salariații se plâng de salariile care nu sunt echitabile în raport cu munca depusă, de condițiile vitrege în care lucrează, precum și de faptul că nu-și pot efectua întotdeauna concediul de odihnă din pricina faptului că nu are cine să-i înlocuiască la serviciu.

În aceste condiții, s-a hotărât ca în data de 4 aprilie sa fie declanșate acțiunile de protest începând cu pichetarea sediului Prefecturii Neamț, apoi va urma pichetarea sediului Companiei Poșta Română, un miting național și alte manifestări.

Sindicaliștii mai vor acoperirea în regim de urgență a posturilor devenite vacante în urma încetării contractelor individuale de munca sau a suspendării acestora, din diferite motive cum ar fi pensionare, îngrijire copil, sau demisie.

Totodată, membrii de sindicat vor ca activitatea factorilor poștali să fie încadrată pe lista locurilor de muncă în condiții deosebite, motivat si de distanțele mari pe care aceștia trebuie să le parcurgă prin ger, arșiță, ploaie, viscol, ninsoare, zeci de kilometri, zilnic.
În Neamț sunt 80 de lucrători poștali în mediul rural, care asigură serviciul, în cele mai multe cazuri, cu un singur angajat.
sursa: radioiasi.ro

dolinex


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *