Succes academic departe de casă

Georgiana Mitronici Dania Academy, University of Applied Sciences

Georgiana Mitronici din Neamț studiază Marketing Management în Danemarca în cadrul Universității de Științe Aplicate, Dania. Studenta de 21 de ani experimentează din plin sistemul educațional danez care este foarte diferit de cel românesc. Ca parte obligatorie a studiilor sale, Georgiana petrece 3 luni într-o companie daneză ca intern.
Absolventă a Colegiului Național de Informatică din Piatra Neamț, Georgiana a ales să urmeze o educație superioară în străinătate. ,,Am ales Danemarca după ca am aflat de legătura strânsă dintre teorie și practică în educație. Mi-am dorit o experiență hands-on și am parte de ea din plin aici. Tot ce învățăm în cadrul academiei, aplicăm în viața reală. Drept dovadă, în ultimul semestru de studii, toți studenții trebuie să parcurgă un stagiu de practică, spune Georgiana. Cu o atitudine pozitivă și cunoștințe solide, Georgiana primește zilnic sarcini complexe. După doar doi ani de învățământ superior, studenta lucrează in cadrul Samson Pumps, una dintre cele cele mai prospere companii daneze la momentul actual. ,,Lucrez în cadrul departamentului de Marketing împreună cu o altă absolventă a academiei Dania. Căutăm potențiali clienți pentru companie și facem rapoarte pentru departamentul de vânzări care își bazează mai apoi munca pe datele trimise de noi. E foarte interesant să văd că munca mea de student are valoare și mă bucur să am oportunitatea de a lucra aici”, spune Georgiana.
În ceea ce privește șocul cultural, studenta s-a obișnuit și se bucură zi de zi de noi experiențe. ,,Danezii sunt foarte politicoși și săritori. Nu m-am așteptat să fiu primită cu așa căldură aici, ținând cont că sunt aici doar în practică. Colegii mei danezi sunt foarte comunicativi și încă din prima zi și-au dorit să mă cunoască dincolo de competențele din CV ”, concluzionează tânăra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy