Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Mai mulți „Bani de liceu” pentru elevii nevoiași

În anul şcolar 2018-2019, Ministerul Educaţiei Naţionale continuă derularea Programului naţional de protecţie socială „Bani de liceu”.

Prin hotărâre de Guvern, valoarea bursei a fost recent majorată, după 14 ani de la lansarea acestui program de protecţie socială.

Fiecare beneficiar va primi lunar, pe toată durata cursurilor, în situația respectării tuturor condițiilor legale prevăzute, suma de 250 lei/lunar. Pe lângă indexarea aceste sume (de la 180 lei/lună), a fost majorată și valoarea plafonului maxim de acordare a bursei de la 150 lei la 500 lei/membru de familie, dată fiind necesitatea de a corela plafonul de acordare a sprijinului cu situația economică actuală.

Potrivit Ministerului Educației, unul dintre obiectivele urmărite prin această măsură este reducerea abandonului şcolar.

Elevii interesați pot depune cererile până la 1 octombrie. În perioada 1 – 23 octombrie specialiștii vor efectua anchetele sociale și evaluarea eligibilității cererilor depuse. Pe 28 octombrie se vor afișa pe Internet (banideliceu.edu.ro) listele beneficiarilor. Cei nemulțumiți de rezultate pot depune contestații până în 2 noiembrie. Acestea vor fi soluționate până în 6 noiembrie.

Sprijinul financiar se acordă pe perioada cursurilor școlare, inclusiv pe timpul pregătirii și susținerii examenului de Bacalaureat sau de diplomă și pe perioada practicii în producție„, se precizează în hotărârea de Guvern.

Acest sprijinul financiar se sistează în următoarele situaţii:
– elevul absentează nejustificat minimum 20 de ore, la diferite discipline de învăţământ;
– elevul a fost eliminat de la cursuri pe o perioadă de 3-5 zile;
– elevul a obţinut sub nota 7 la purtare;
– elevul nu mai frecventează cursurile unităţii de învăţământ sau a fost exmatriculat.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *