MANIFESTĂRI DEDICATE ZILEI ARMATEI

Prefectul judeţului Neamţ, Ilie Dumitru Haralambie MITEA împreună cu subprefectul Daniela SOROCEANU au adus omagiul lor armatei române în cadrul ceremonialului militar şi religios de depunere a coroanelor şi jerbelor de flori care s-a desfăşurat joi, 25 octombrie a.c., la Cimitirul Eroilor din municipiul Piatra Neamţ.

Activităţile de omagiere au debutat cu salutarea Drapelului de Luptă al unităţii militare de către prefectul judeţului şi a continuat cu ceremonialul religios de cinstire a eroilor neamului, alocuţiunea prefectului şi depunerea coroanelor şi jerbelor de flori.

Cu această ocazie, referindu-se la semnificaţia zilei de 25 octombrie, prefectul a spus „Această zi nu este doar un prilej de bucurie pentru ostaşii noştri, ci şi o sărbătoare de suflet a tuturor românilor, în care evocăm cu recunoştinţă faptele Armatei Române. Nici un român nu poate uita că bravura şi sacrificiile armatei române ne-au adus independenţa, au făcut posibilă Marea Unire şi ne-au adus libertatea. Mă înclin cu recunoştinţă în memoria martirilor căzuţi pe câmpurile de bătălie pentru apărarea patriei şi aduc un sincer omagiu tuturor veteranilor de război, pentru care datoria faţă de ţară a reprezentat crezul suprem!”

După intonarea Imnului Naţional al României, s-a desfăşurat defilarea Drapelului de Luptă şi a Gărzii de Onoare.

La sărbătoarea Armatei au fost prezente şi alte oficialităţi ale judeţului: reprezentanţii Consiliul Judeţean – Neamţ, instituţiilor publice deconcentrate, Primăriei Municipiului Piatra Neamţ, Asociaţiei Veteranilor de Război şi Asociaţiei Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere, Asociaţiei revoluţionarilor, partidelor politice.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy