Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Ministrul Apelor și Pădurilor, în vizită de lucru la Timișești: Asigurări că digul rupt de la Preutești va fi refăcut din fondul pentru situații de urgență

Vizita de lucru a ministrului Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, în zonele calamitate din Neamț a continuat astăzi, după Farcașa și Borca, la digul Preutești din comuna Timișești, unde viitura de pe râul Moldova l-a spart la stația de captare Apaserv, dar nu a pus în pericol localitatea. (mai multe detalii aici)

La fața locului, ministrul Ioan Deneș a dat asigurări că digul va fi refăcut pe bani de la Guvern din fondul pentru situații de urgență. Acest dig apără satul Preotești, precum și captarea care asigură apa pentru Tîrgu Neamț. În urma calamităților de săptămâna trecută, turbiditatea apei a crescut în zonă ca urmare a ruperii digului, iar ApaServ a fost nevoită să întrerupă furnizarea spre Tîrgu Neamț pentru 24 de ore.

Prezent la fața locului a fost și primarul comunei Timișești care a explicat interesul de apărare a comunității contra inundațiilor prin refacerea acestui dig. De asemenea, la vizita de lucru a fost prezent și directorul ApaServ, Vlad Angheluță, care a explicat importanța sursei de captare care trebuie protejată pentru a nu pune în pericol furnizarea apei către Tîrgu Neamț.

Ministrul Apelor și Pădurilor, în vizită de lucru la Timișești

Ministrul Apelor și Pădurilor, în vizită de lucru la Timișești: Asigurări că digul rupt de la Preutești va fi refăcut din fondul pentru situații de urgență

Publicată de Ziar Piatra Neamt pe Vineri, 6 Iulie 2018

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *