Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Ne este frică de inflație?

Dacă pentru acoperirea cheltuielilor din starea de urgență și pentru sprijinirea piețelor financiare s-au folosit bani creați, consecința acestor acțiuni e clară și chiar există unele voci care susțin ideea unei creșteri bruște a inflației.

Multe firme au ieșit din perioada stării de urgență cu datorii imense.

Mulți oameni au trebuit să se mute dintr-o industrie în alta, iar o problemă  mai mare decât teama de inflație ar trebui sa fie rezolvarea lipsei unor posibilități din partea angajatorilor privind reconversia profesională, altfel iar ne vom confrunta cu o migrare masivă a forței de muncă.

Totodată trebuie avut în vedere faptul că la nivel global actuala pandemie a influențat viața a zeci de milioane de emigranți.

 Numai după ce economia și piața muncii se vor echilibra, inflația va deveni un risc.

Inevitabil, după o  perioadă de restricții datoria publică este mai mare  și e adevărat, pot apărea  tentații cu privire la politicile monetare.

Chiar dacă unii bancheri spun despre inflație că  ar fi un fel de impozit în afara legii, momentan nu trebuie să ne îngrijorăm în privința acestui fenomen. Lipsa acțiunii nu atrage schimbări bruște. Când ne gândim la banii din buzunarul propriu ne putem face planuri pentru următoarea generație sau doar pentru vineri seara când ieșim în oraș. Totul depinde de noi!

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *