Noua carte de identitate si datele biometrice

Noile cărţi de identitate electronice vor conţine, ca şi paşapoartele, câteva date biometrice precum imaginea facială şi amprentele digitale, elemente care conferă un grad de siguranţă mai mare documentului şi care vor fi şterse din sistem prin procedură automată imediat după ce actul a fost eliberat, potrivit unui document postat pe site-ul Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date (DEPABD).

„Datele biometrice incluse în cartea electronică de identitate sunt imaginea facială şi imaginile impresiunilor papilare a două degete. Vor fi exceptate de la obligaţia de furnizare a impresiunilor papilare persoanele pentru care prelevarea amprentelor digitale este fizic imposibilă. Datele biometrice se colectează în scopul includerii în cartea electronică de identitate, în vederea verificării autenticităţii acesteia şi a identităţii titularului, printr-o comparare directă, între datele puse la dispoziţie de titular şi cele incluse în cartea electronică de identitate”, se precizează în document.

Potrivit autorităţilor, sporirea gradului de siguranţă al actului de identitate este necesar pentru a împiedica diferite persoane să efectueze tranzacţii imobiliare ilicite, trafic de persone sau pentru a stopa migraţia ilegală.

Detalii aici.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy