Ioan Chelaru despre revizuirea Constitutiei

Tezele propuse de fiecare grup parlamentar trebuie să nu încalce limitele de revizuire a Legii fundamentale şi să respecte deciziile CCR, a declarat, miercuri, senatorul PSD Ioan Chelaru, în şedinţa Comisiei pentru revizuirea Constituţiei.

„Fiecare grup parlamentar şi-a propus teme sau domenii sau teze, depinde cum doreşte fiecare să le numească, însă eu cred că noi trebuie să avem foarte mare grijă, în momentul în care stabilim şi aprobăm în comisie aceste teze ca ele să nu încalce două principii fundamentale. Să nu încalce dispoziţiile articolului 152 din actuala Constituţie şi anume să nu încalce limitele revizuirii. Din păcate am constatat că o parte din aceste propuneri venite de la grupurile parlamentare încalcă aceste limite şi eu cred că acei colegi care reprezintă grupurile parlamentare ar trebui să gândească foarte bine şi astăzi în şedinţă să retragă acele teze. Al doilea principiu care trebuie respectat în opinia celor de la USL este împrejurarea că avem deja o jurisprudenţă a CCR în ceea ce priveşte întărirea rolului Parlamentului. Bine ar fi ca prin propunerile pe care le-am făcut să respectăm această jurisprudenţă, să o şi valorificăm. Reprezentanţii partidelor parlamentare să se gândească la care din teze se opresc”, a spus senatorul PSD, conform AGERPRES.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy