Astazi se implinesc 68 de ani de cand a luat fiinţă Universitatea Muncitorească a PCR, devenită ulterior Academia de învăţămînt social-politic “Ştefan Gheorghiu” de pe lîngă CC al PCR si cunoscuta acum sub numele de Academia de Studii Social-Politice

stefan-gheorghiuAstazi se implinesc 68 de ani de cand a luat fiinţă Universitatea Muncitorească a PCR, devenită ulterior Academia de învăţămînt social-politic “Ştefan Gheorghiu” de pe lîngă CC al PCR desfiintata in 1989  si cunoscuta acum sub numele de Academia de Studii Social-Politice .
Domeniul de activitate al universitatii consta în pregătirea cadrelor de conducere a activității de partid, social-politice, economice și administrației de stat .
Absolvirea acestei institutii de invatamant reprezenta certificarea accesului in elita comunista ce conducea judetul Neamt dar nu numai .
Tot la aceasta Universitate functiona pe vremea comunistilor singura sectie de jurnalism , sectie care a fost urmata si de unii jurnalisti de renume din judet .
Desi un simbol al comunismului, aceasta universitate a produs foarte multe valori, iar daca tinem cont doar de faptul ca pe vremea lui Ceausescu se facea scoala si tragem un ochi si la statistica care spune ca peste 60% dintre nemteni sunt nostalgici dupa comunism, nu putem decat sa uram viata lunga absolventilor nemteni de la „Stefan Gheorghiu” .

Iosub Robert

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy