Opozitia si cu puterea muncesc pentru a-si spori averea

Desi in timpul alegerilor locale situatia parea tensionata intre principalii adversari politici din Roman, iata ca acum au gasit resursele necesare sa se uneasca si sa tranteasca niste hotarari de CL care sa duca spre saracirea bugetului primariei si asa incercat de lipsuri .
Iata ca usor usor, orasul Roman ajunge sa devina greu de locuit. Dupa ce multe taxe au inceput sa creasca nejustificat , dupa ce romascani beau cea mai scumpa apa din judet, iata ca acum consilierii locali au hotarat sa mareasca si preturile la salubrizare si nu oricum ci nejustificat de mult .
Pentru exemplificare vom face o comparatie cu preturile din Arad, unde tocmai s-a intamplat acelasi lucru, adica au crescut in raport cu inflatia .
Daca in Arad maturatul mecanizat a unui km costa acum 10,26 lei, iata ca in Roman costa cu aproape 40% mai mult, adica 14.27 lei, in timp ce in Piatra Neamt se cer 7,83 lei prin cadrul societatii Salubritas .
Daca in Arad pentru spalatul stradal se plateste acum pe km 10.77 lei, in Roman aceiasi operatiune costa 29,76 lei , adica mai mult cu aproximativ 200%.
Si magaria adevarata va incepe deabia la iarna, cand comparativ cu Arad unde tariful pentru încărcat şi transportat zăpada va fi de 3,98 lei/to, in Roman se va plati 15,48 lei adica cu 400% mai mult, iar pentru combaterea poleiului in Roman se va plati 18,75 lei / 1000 m fata de Arad unde se plateste 5,13 lei pe aceiasi operatiune . Mai multe detalii despre tarife Arad puteti citi aici .
De ce trebuie ca romascanii sa plateasca cu 400% mai mult la unele servicii decat alti romani ? Raspunsul este foarte simplu . Actualul primar nuntas, domnul Leoreanu, a dat mana cu pseudo-liderul de grup USL , doamna Havrici Iulia, fost factor de decizie in cadrul firmei ce asigura salubrizarea stradala in Roman, firma ce la ajutat pe primar in campanie sa tina orasul curat in special in ceea ce priveste afisajul USL .
Desigur ca in orice oras este bine sa se ajunga la un consens intre putere si opozitie si  mai ales sa se poata face impreuna lucruri utile comunitatii, dar daca asa inteleg politicienii romascani sa  cheltuiasca banii romascanilor, ar trebui sa le fie rusine cand se uita in ochii rudelor , vecinilor si prietenilor si mai ales in ochii celor care i-au votat .
Normal ar fi sa se faca o licitatie pentru aceste servicii de salubrizare, nu sa se faca totul in functie de interesele unora, dar aceste discutii sunt inutile pentru ca dupa cum se observa cu ochiul liber PSD + PDL = LOVE .
Oare tot profitul care se va scoate din aceste operatiuni de salubrizare va merge doar in buzunarul firmei contractante, sau aceasta va face donatii importante pentru campania electorala de la parlamentare ?

A.R.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy