Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Paiațe sau oameni?

Desantul existențial pe Pământ ne poate face să înțelegem că frica poate fi învinsă, însă regretele sunt greu de remediat.

Analizarea modului în care unii lideri de circumstanță acționează este de multe ori fără sens. Radiografierea slugilor politice care au petrecut ani la coadă pentru a prinde câteva pungi cu oportunism nu reprezintă un spectacol.

Tendința punitivă a celor slabi ajunși decidenți sociali reconfirmă aspectul că rolul restaurativ al măsurilor politice este ignorat. Samsarii publici autoconservați de mandate bune sub armura invocării binelui național sunt incapabili de a lua decizii proporționale și eficiente.

Politicienii în general se exprimă în mod diferit, în raport de cunoștințele posedate și tonalitatea afectivă.

Într-o țară în care programul de vaccinare stagnează, de vină nu poate fi decât un curent populist foarte demodat, alături de lideri dezinteresați.

Unele lucruri pot fi învățate doar pe timp de furtună! Reziliența reprezintă capacitatea de recuperare după o situație dificilă. Noul plan al UE se aplică unor sectoare industriale selectate, protejate în prezent prin subvenții.

Poluarea rămâne problema principală a omenirii, alături de riscul unui nou val pandemic. Pentru a determina Statele să adopte măsuri în vederea redresării climatice o taxă națională minimă pentru emisiile de carbon va fi negociată sau impusă în funcție de PIB și numărul de locuitori.

România este o țară excepțională, cu mulți oameni excepționali. Ca nepoți ai lui Ștefan cel Mare visăm la un viitor sigur pentru copiii noștri, dar și izolarea intereselor meschine de grup.

Dorind transformarea unor lucruri a căror schimbare nu depinde doar de noi, toate acțiunile trebuie poziționate în lumina rațiunii. O lecție sigur a fost repetată și învățată de toți: când votezi clovni, spectacolul de circ e gratis!

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *