Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

„Pas-cu-pas, Guvernul României se face de râs la Bruxelles”

PNRR 2021 – România (imagine iulstrativă)

Programul Național de Redresare și Raziliență pare să aducă multe bătăi de cap celor de la guvernare, care nu numai că nu știu cum să împartă „cașcavalul” dar ne mai fac și țata de râs pe la Bruxelles cu proiecte incomplete sau prost gândite, menite să piardă fonduri.

Încăpățânarea guvernanților și refuzul puieril de a se consulta cu membrii Parlamentului României vor aduce pierderi imense întregii țări. Dar cât să mai pierdem? Cât vom mai trage noi consecințele nepriceperii lor?

Planul Național de Redresare și Reziliență NU este o exclusivitate a „guvernului meu”! Acest plan trebuie să treacă prin Parlament. Cu atât mai mult cu cât documentul trimis la Bruxelles de guvernanții conduși de dl Cîțu a fost refuzat de Comisia Europeană. Și nu doar o dată, ci de 3 ori!

Acești băieței nepricepuți adunați în Palatul Victoria află în fiecare zi că au greșit și CE le mai dă câte una după ceafă. Mai întâi, au primit o palmă de 4,5 miliarde de euro, bani pentru infrastructura rutieră. Apoi încă una, de „numai” 2,5 miliarde de euro, pentru că modul în care au inclus irigațiile în proiect este complet greșit. După aceea, au aflat că și extinderea distribuției de gaze, o palmă de 600 de milioane de euro, este pe dinafara cerințelor CE. „Pas-cu-pas”, Guvernul României se face de râs la Bruxelles.

Nici nu e greu ca acest cabinet clocit de un președinte preocupat doar de vacanțe și de schi să dea cu oiștea în gard. Problema e că nepriceperea lor îi afectează pe toți românii. După ce că nu au mișcat un deget în pandemie în favoarea firmelor românești (așa cum au făcut mai toate statele conduse de guverne coerente), acum compromit și PNRR. Rușinos și grav, totodată!

Mai țineți minte cum ne mințea președintele Iohannis că vom avea la dispoziție 80 de miliarde de euro? Minciuna nu a ținut mult. Acum știm că suma este de puțin peste 29 de miliarde de euro. Și mai știm că mai bine de jumătate din acești bani vor veni sub formă de credite. Dar chiar și așa, ca să putem să îi accesăm, trebuie să punem la punct un plan coerent.

Acest plan nu trebuie ascuns pe sub birourile de la Palatul Victoria sau pe sub mesele monumentale de la celălalt palat, de la Cotroceni. Acest plan trebuie cunoscut de toți românii și este obligatoriu ca guvernul să îl treacă și prin filtrul Parlamentului. Nu este o temă pentru acasă a miniștrilor din cabinetul falimentar al acestei coaliții, este un proiect al României! Hai cu el în Parlament până nu e prea târziu!”, transmite Răzvan Cuc pe pagina sa oficială.

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *