Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Pe 6 august, Festivalul Internaţional de Folclor „Ceahlăul” ajunge la Bicaz

Până pe 7 august, judeţul Neamţ este gazda celei de a XXI-a ediţii a Festivalului Internaţional de Folclor „Ceahlăul”. Organizatorii, Consiliul Judeţean Neamţ şi Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare”, au reușit să adune la Neamț grupuri din Asia și Europa, alături de cele din România.

Ca la fiecare ediţie desfăşurată în cele peste două decenii de existenţă, şi în 2018 festivalul îşi păstrează caracterul itinerant. După spectacolele susținute la Piatra-Neamț, Roman, Tîrgu Neamț și Durău, Festivalul Internaţional de Folclor „Ceahlăul” va ajunge pe 6 august la Bicaz.

Pe străzile orașului, la ora 18:30 va putea fi umărită parada portului popular, iar începând cu ora 19:00 se va desfășura un spectacol cu formațiile invitate. Vor fi prezente grupuri reprezentând cultura tradiţională din Asia (Taiwan) şi Europa (Macedonia, Grecia, Georgia, Bulgaria, Serbia, Republica Moldova, Ucraina), două formații care activează în România, dar reprezintă comunităţi ale minorităţilor conlocuitoare: Ansamblul de dansuri al comunităţii poloneze din Suceava şi Ansamblul folcloric tătăresc „Qarasú” al Uniunii Democrate a Tătarilor Turco-Musulmani din România, filiala Medgidia, ansamblul de cântece şi dansuri „Burnasul” (Teleorman) şi „Floricică de la munte” al Centrului pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ. Invitat special: Mioara Velicu.

Festivalul Internațional de Folclor „Ceahlăul” este organizat de Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare”, sub patronajul Consiliului Județean Neamț.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *