Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Municipiul Roman, cuprins de farmecul folclorului şi al costumelor populare


Vineri, 3 august, municipiul Roman a fost cuprins de de farmecul folclorului şi al costumelor populare. Grupuri folclorice din  străinătate și din țară, la care se alătură, în calitate de gazde, membrii Ansamblului folcloric „Floricică de la munte au parcurs pe un traseu itinerant, judeţul pentru a bucura sufletele nemţenilor, dar şi ale turiştilor aflaţi aici în vacanţă, prin etalarea celor mai frumoase cântece, dansuri şi costume ale zonei din care provin .
Totul s-a petrecut  în cadrul ediţiei a XX-a a Festivalului Internaţional de Folclor „Ceahlăul”.
Evenimentul a debutat începând cu ora 18.00, pe străzile din centrul oraşului, cu tradiţionala paradă a portului, cântului și dansului. În acest an, au fost prezente grupuri reprezentând cultura tradiţională din Asia (Taiwan) şi Europa (Macedonia, Grecia, Georgia, Bulgaria, Serbia, Republica Moldova, Ucraina) și două formații care activează în România, reprezentante ale unor comunităţi minoritare: Ansamblul de dansuri al comunităţii poloneze din Suceava şi Ansamblul folcloric tătăresc „Qarasú” al Uniunii Democrate a Tătarilor Turco-Musulmani din România, filiala Medgidia.
Nu au lipsit nici grupurile care reprezintă folclorul românesc – Ansamblul de cântece şi dansuri „Burnasul” (Teleorman) şi „Floricică de la munte” al Centrului pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ.

Festivalul a continuat, de la ora 19:00, cu spectacolul oferit de formațiile participante pe scena amplasată în parcul municipal și cu recitalul oferit de invitatul special Mioara Velicu, îndrăgită interpretă a folclorului moldovenesc.

Festivalul Internaţional de Folclor „Ceahlăul” a impresionat și în acest an prin parade folclorice, întâlnirile pe tema dansului şi cântecului tradiţional sau serile de socializare între invitaţii de pretutindeni.

Festivalul Internațional de Folclor „Ceahlăul” este organizat de Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare”, sub patronajul Consiliului Județean Neamț.

sursa foto: Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare ” Neamț
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *