Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Pensionarii nu au nevoie de explicații, ci de mărirea pensiei conform legii în vigoare

Zilele trecute am publicat un articol prin care vă spuneam că Ludovic Orban explică de ce nu va mări pensiile cu 40%.

Într-o emisiune la care a participat la postul ”Digi 24” (click aici pentru emisiune), premierul Ludovic Orban a explicat de ce nu se pot mări pensiile cu 40%.

Degeaba mărești pensiile dacă după aia nu poți să le plătești… Creșterea cu 40% ar fi fost dificilă și în condiții de normalitate economică…”, a spus premierul Ludovic Orban.

În România există o lege încă în vigoare, promulgată de președintele Iohannis, care prevede mărirea punctului de pensie cu 40% de la 1 septembrie.

Având în vedere contextul pandemiei, blocajul economic și multe alte probleme apărute în acest an, guvernul Orban susține că pensiile se vor mări… dar nu cu 40%, după analize aprofundate în „comitete și comiții”.

Singura cale de scăpare pentru această măsură ar fi modificarea legii, însă oamenii simpli nu sunt deloc mulțumiți. Pe rețelele de socializare, articolul menționat mai sus a adunat sute de comentarii și declarațiile lui Ludovic Orban nu au fost bine primite de cei mai mulți dintre utilizatori.

Principala nemulțumire a oamenilor este aceea legată de unele pensii care sunt în continuare foarte mici… 700-800 lei, din care bătrânii trebuie să își cumpere medicamente, să plătească utilitățile… și dacă rămâne ceva… poate și mâncare. Acest lucru vine la pachet și cu pensiile speciale încă în vigoare. Guvernul Orban a promis eliminarea lor, fără succes însă până la această oră.

Credibilitatea actualului guvern începe să pălească în special în rândul pensionarilor care susțin că unele promisiuni făcute nu au fost îndeplinite. Dacă pe perioada stării de urgență s-a cerut în mod destul de represiv respectarea legii, oamenii, la rândul lor, cer același lucru: Respectarea legii care susține mărirea punctului de pensie cu 40%, fără explicații că nu se poate.

Competența unui Guvern, în opinia cititorilor, se vede în ceea ce poate să facă, în soluțiile pe care le găsește pentru a face ceva și nu în căutarea continuă de motive pentru a NU face ceva.

Lucrurile nu arată prea bine pentru Guvernul Orban, mai ales în contextul „petrecerii” imortalizate în fotografia făcută în biroul de la guvern unde belșugul domnea, în timp ce unii cu pensii de 700 lei nu își aduc aminte când au mâncat ceva sățios ultima dată.

Vă lăsăm mai jos o mică parte dintre comentariile exprimate de cititori în acest sens, cu mențiunea că unele nu au putut fi reproduse din cauza limbajului folosit:

Nici un motiv nu este plauzibil. Este o lege votată si promulgată si trebuie să o respecte așa cum am respectat si noi ordonantele neconstititionale ale guvernului.

Daca ati taia pensiile speciale, sau mai bine le-ati impozita, atunci ar fi bani si pentru cei care au pensii de mizerie si trebuie sa se descurce cum pot ,vai de ei. Si voi cei cu pensii nesimtite, si cei cu pensii de mizerie tot cu o gura mincati. Nu ati facut nimic din ce ati promis ,si nici nu cred ca o sa va bateti capul sa faceti ceva .

Mă mir că nu vă este rușine. Mama mea are 33 de ani lucrați cu carte de muncă, cu grupă și o pensie de 825 de lei..după atâția ani. Mi-ar plăcea să ajungi Orbane să trăiești din banii aceștia de la o lună la alta. 

Respectă legea! Ați doborât guvernul legitim al României promițând că veți respecta legile în vigoare! Respectati-le, dacă nu, plecați acasă!

 El nu trebuie sa explice, trebuie doar sa respecte legea asa cum si noi respectam legile tarii. Aici nu e vorba de majorari, e vorba despre respectarea legii! Ce ar fi daca fiecare dintre noi am spune ca nu putem respecta legile tarii?

Fără explicații. Punct. Respectați legea. Nu furați drepturile pensionarilor și al copiilor. Ar fi cazul sa tăiați pensiile nesimtite și salariile pe care nu le meritati.

Ia taiati-va pensile speciale si apoi puteti mari pensiile cu 40% si devin si sustenabile , va mai ramin si bani ! Dar nu vreti si gasiti tot felul de motive! Rusine!

Nu mai explica nimic , nu mai vrem explicații vrem drepturile noastre vrem să trăim decent , prețurile au crescut enorm de mult , noi nu ne hrănim cu explicații.

Nu cred ca cineva si-a inchipuit ca le va mari… de 30 de ani avem in meniu doar vorbe goale si minciuni. Astia va sunt alesii,cei mai buni dintre voi.

Nu mariti pensiile dar taiati-va si voi salariile si vedeti daca traiti cu o pensie de 700 roni ce o are omul de rind voi va lafaiti si sunteti imbuibati, cel satul nu-l crede pe cel flamind.

Oare cum puteți vorbi asa ceva? nu luam banii nimănui, sunt drepturile noastre la 30 de ani de muncă. poți trai cu 946 de lei? nu măriți ce trecea de 2000 de lei, chiar vreți sa iasă lumea în strada pentru drepturile lor?

Marirea pensiei cu 40% a fost promulgata de presedintele Romaniei, sa se respecte Legea data si aprobat.a

Dar nu are rost să-mi explice că nu se poate, mie să-mi explice cum se poate mari pensia pentru că e lege.

Nu ne interesează explicațiile aberante, respectați legea.

Nu se poate amîna !! Inflația trebuia plătit în Ianuarie, Apoi vin Majorările ; 2 mil de cetățeni sînt sub 1000 lei pensie ; Muncitorii lui Ceauşescu!!

Sa va luati adio de la votul nostru.

NU EXISTA NICI O EXPLICATIE ! VORBA PRESEDINTELUI ROMANIEI ….UNDE-I LEGE , NU-I TOCMEALA ! Punct!!!!!!

Pensionarii au nevoie de bani , nu de explicatii puerile!!!

Pensiile voastre speciale le puteți plăti,sau criza economică este suportată de cei cu salarii și pensii mici. Când grăbeați alegeri anticipate bani erau în buget acum s-au evaporat !

Dacă nu veți mari pensiile și alocațiile veți da câștig de cauza altor partide, găsiți soluții PTR a mari tot ce este legal!

Legea e promulgata de presedinte ! Cu banii imprumutati ce ati facut ? Ar fi bine sa respectati legea !

Dacă nu puteți mări punctul de pensie atunci (RECALCULAȚI PENSIA DUPĂ CONTRIBUTIVITATE) ȘI ÎMPĂRȚIȚI LA TOȚI PENSIONARII LA ACELAȘI NUMITOR NU LA UNII LA20% ALȚII LA25% UNII LA 30% IAR MAJORITATEA CU LEGEA LUI BASESCU SAU BOC AȚI ÎMPĂRȚIT LA 35 % .FACEȚI O SINGURĂ LEGE A PENSIILOR ȘI TĂIAȚI ODATĂ PENSIILE SPECIALE ȘI O SĂ AVEȚI BANI PENTRU TOATĂ LUMEA !

 Mărirea pensiilor are doua tăișuri, vor creste la cei cu pensii mici de la 600 pana la 1500 de lei, dar inclusiv și la cei cu 10.000 mii de lei pe luna, deci, clar cei care câștigă și sunt în avantaj vor fi pensionari din CADRU MAI, persoanele juridice, magistrați, politicieni, polițiști din cadrul instituțiilor centrale, iar cel care a stat în uzine 35-45 de ani de muncă cu o grupa de risc în care nu îți este recunoscută ca și drept câștigat având beneficiu la pensie, sau cei care au stat pe ogorul României timp de 40 de ani de munca, beneficiază de o pensie de tot rahatul, câștigul lor este doar de fațada.
Eu sunt de acord sa nu mărească pensiile, având în vedere situația tragica în care mulți frați de ai noștri nu au unde sa muncească, tineri deștepți, inovatori, cu studii extra-superioare nu au unde sa muncească și alte categorii de grupuri sociale fără un viitor în munca.
Știm foarte bine, ca odată ce pensia a fost mărită nu mai poate fi tăiată, este un drept câștigat.
Mărirea alocațiilor, sa fim în ton cu țările Uniunii Europene, unde au câte 500, 800 de euro pe luna, dar acele țări au fabrici, au uzine, au instituții care produc bani și aloca la bugetul statului, deci își permit ca viitori fii ai țării sa fie plătiți pana la 18 ani, noi în România, ce producem? Nimic, de unde sa scoatem atâția bani pentru a plăti alocațiile și apoi sa punem înapoi la bugetul statului, clar vor creste produsele alimentare, combustibilul și alte produse de consum, căci România este o tara de CONSUM.

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *