Persoanele care doresc să acceseze fonduri europene pot depune proiectele online, începând de astăzi

fonduri UE

Începând de astăzi, persoanele care doresc să acceseze fonduri europene, pot depune online proiectele, prin intermediul aplicaţiei MySMIS 2014. Aplicația a fost realizată de către MFE împreună cu Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) şi va fi folosită şi pentru schimbul de informaţii între beneficiari şi autorităţi.

MySMIS va gestiona între 16.000 şi 20.000 de proiecte. Primele proiecte, din exerciţiul bugetar 2014-2020, care vor fi depuse exclusiv online, sunt cele pentru dezvoltarea resurselor umane.

România are la dispoziţie, în perioada bugetară 2014-2020, fonduri europene în valoare de 43 miliarde de euro. Prin Programul Operaţional Capital Uman sunt disponibile fonduri de circa 580 de milioane de euro pentru acest an. Pentru Programul Operaţional pentru Infrastructură Mare al României (POIM), pentru perioada 2014-2020, sunt alocaţi aproximativ 11,1 miliarde de euro din fondurile UE.

Autorităţile de Management ale POS Mediu, POS Transport, POS CCE şi POSDRU au analizat până în prezent 1.561 de proiecte, din care au fost aprobate 40 în valoare totală de aproximativ 541 milioane euro, din care contribuţia UE este de aproximativ 464 milioane euro.

Se mai află în procesare, evaluare sau aprobare 33 de proiecte cu o valoare totală de 640 milioane euro. Din proiectele aprobate, a fost solicitată până în prezent Comisiei Europene suma de 85 milioane euro.

Sursa: www.economica.net.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy