Politistii nemteni au actionat pentru asigurarea unui climat de ordine si sigurantă publică si pentru prevenirea evenimentelor rutiere

În ziua de 18 ianuarie 2013, peste 200 de politisti ai Inspectoratului de Politie al Judetului Neamt, din structurile de ordine publică, urban si rural, investigatii criminale, investigare a fraudelor, politie rutieră, arme, explozivi si substante periculoase si interventie rapidă au actionat pentru asigurarea unui climat de ordine si sigurantă publică, prevenirea si combaterea infractiunilor stradale, pentru prevenirea si combaterea cauzelor generatoare de evenimente rutiere, precum si pentru verificarea stării tehnice a autovehiculelor.
În cadrul actiunilor au fost constatate 5 infractiuni din care 4 au fost realizate în flagrant si au fost controlate 8 unităti de alimentatie publică. Au fost aplicate 71 de sanctiuni contraventionale din care: 47 la Legea nr. 61/1991, 20 regimul silvic si 4 la alte acte normative.
Pe linie de politie rutieră au fost retinute 5 permise de conducere si retrase 8 certificate de înmatriculare, fiind aplicate 227 de sanctiuni contraventionale din care: 1 pentru conducere pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenta băuturilor alcoolice si 69 pentru încălcarea regimului legal de viteză.
Exemple:
1. În ziua de 18 ianuarie 2013, orele 20.00 lucrători din cadrul Serviciului pentru Actiuni Speciale Neamt au depistat pe strada G-ral N. Dăscălescu din municipiu pe C. Ionut d2 22 ani, S. Nicolae de 35 ani, C. Mihai de 18 ani, S. Vasile de 38 ani, C. Vasile de 31 ani si S. Dragos de 27 ani, toti din Piatra Neamt, care se deplasau cu o cărută transportând 150 kg fier vechi în valoare de 120 lei, pe care l-au sustras de la o societate comercială aflată în lichidare judiciară.
2. În ziua de 18 ianuarie, lucrători din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor Neamt au identificat la un punct de lucru al unei societăti comerciale din Piatra Neamt două aparate de joc tip slot machine pentru care administratorul nu a putut prezenta autorizatiile de exploatare si licenta de organizare a jocurilor de noroc. În cauză a fost întocmit dosar penal.
3. În ziua de 18 ianuarie, lucrători din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor si Serviciului Investigatii Criminale împreună cu reprezentantii Gărzii Financiare Neamt au efectuat o verificare la sediul unei societăti comerciale care are punctul de lucru pe raza comunei Dumbrava Rosie si au aplicat o sanctiune contraventională pentru nerespectarea reglementărilor financiar contabile
4. În ziua de 18 ianuarie, lucrători din cadrul Serviciului Ordine Publică, au aplicat o sanctiune contraventională în valoare de 10.000 lei, unei societăti comerciale din Bicaz întrucât la data de 01.10.2012 a primit în depozit cantitatea de 49,9 mc lemn rotund răsinoase cu documente de însotire dar fără a fi mentionată provenienta legală. Totodată a fost dispusă confiscarea materialului lemnos.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy