„Portretele” regizorului Tudor Sicomaș

Ieri seară, în Sala Studio a Teatrului Tineretului, spectatorii s-au putut întâlni cu portretele create de tânărul regizor Tudor Sicomaș. Invitat în Ceainăria cu Portrete, publicul a putut întrezări figuri urbane, spumoase, care au vorbit despre dragoste, singurătate, bigotism, chiar și religie. A fost un spectacol intim și cald oferit de o distribuție tânără formată din actorii: Lavinia Alexandru, Sebastian Ghiță , Antonio-Tadeus Mincă, și Viorela Diac.
Spectacolul oferit de de Impro Velocity din București face parte din spectacolele selectate în concursul festivalului.

La final, tânărul Tudor Sicomaș ne-a împărtășit câteva gânduri despre emoția și bucuria de a juca pe scena Teatrului Tineretului, despre punctul de plecare al spectacolului Portrete I – Ceainăria cu Portrete, dar și despre proiectele de viitor.

Cum este să jucați la Teatrul Tineretului din Piatra-Neamț?

Suntem foarte onorați că suntem aici, este leagănul teatrului românesc și suntem bucuroși că jucăm în acest templu al teatrului românesc.

Câteva cuvinte despre spectacol, de unde a pornit ideea?

Spectacolul nostru este destul de proaspăt, a avut premiera în 2014 și a fost gândit nu atât ca un spectacol obișnuit, ci este un spectacol care se axează pe actori.

Sper că publicul din Piatra – Neamț a fost încântat, că s-a simțit bine, pentru că este un spectacol pe care l-am gândit așa.
Spectacolul a pornit de la câteva monologuri scurte, după textele scriitorilor Tennessee Williams și Jean Giraudoux, scenele de final fiind inspirate de piesa lui Dumitru Solomon, Zăpezile de altădată. Astfel, am vrut să fac o țesătură personală, textele maestrului de ceremonii fiind texte personale. De aceea, pornind de la monologuri, preluând ideile principale, am făcut aceste legături personale, pe care le-am gândit tocmai în sensul în care publicul să rămână cu ceva, cu o idee.

În ceea ce privește proiectele de viitor?

Avem un proiect care este o trilogie, prima Trilogie Teatral urbană, îi spunem noi, Portrete I a fost în această seară, iar Portrete II a fost jucat în București de câteva ori urmând ca 7 noiembrie să scoatem partea a III-a, Purgatoriul cu portrete, care este cea mai interesantă, zic eu și cu care sperăm să venim și în Piatra-Neamț.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy