Regizorul nemțean Bobi Pricop… despre ”Uciderea Ritualică a lui Gorge Mastromas”

Marți, 13 octombrie, la Teatrul Tineretului publicul prezent a putut urmări spectacolul „Uciderea Ritualică a lui Gorge Mastromas” în regia nemțeanului Bobi Pricop. Piesa de teatru, aflată în concursul festivalului, a fost pusă în scenă de actorii „Teatrului Regina Maria” din Oradea care au reușit să introducă spectatorii într-o atmosferă grea unde s-au ridicat probleme legate de moralitate, lăcomie, iar bunătatea a fost privită ca semn de lașitate. Pe scurt, spectacolul face o incursiune în viața unui om integru care se degradează treptat și care face acel ”pact cu diavolul”, renunțând la sufletul său pentru faimă și bani.
Piesa este una grea, greu de urmărit, greu de digerat și care stârnește controverse. Pur și simplu îți place sau o urăști.
După spectacol, regizorul Bobi Pricop a avut amabilitatea să ne acorde câteva cuvinte despre întoarcere la Piatra-Neamț, dar și detalii ce au ținut strict de piesa de teatru.

E o bucurie să ajung la Piatra-Neamț cu un spectacol pe care l-am montat în altă parte, la fel cum a fost și să fiu invitat să montez aici anul trecut. Este un teatru de care mă simt foarte atașat. Am copilărit, am crescut cu el.

Despre cum a ajuns să pună în scenă această adaptare după un text al dramaturgului englez Dennis Kelly.

Mi s-a părut atunci când am descoperit textul că vorbește foarte mult despre lumea de azi și vorbește într-un fel poate dur și frust despre situațiile pe care le vedem și în presa internațională. Poate nu-i atât de strâns legat de societatea noastră astăzi, dar cred că putem vedea aplicabilitatea textului la contextul actual al lumii.

Despre simbolistica cagulelor și culoarea vibrantă a costumelor purtate de personaje

Cagulele au pornit de la situația din ultima scenă, când personajul Gorge Mastromas se întâlnește cu nepotul său care face parte dintr-o organizație împotriva oamenilor corupți și atunci acestă cagulă devine un fel de simbol al acestei organizații, care de fapt povestește textul pe parcursul spectacolului.
În schimb, costumele au fost alegerea scenografei Irina Moscu și mi se pare că pune foarte tare în valoare personajele.

Joi, 22 octombrie talentatul regizor, Bobi Pricop va aduce pe scena Teatrului Tineretului un spectacol aflat în afara concursului.

Pisica Verde este un spectacol de la Teatrul Luceafărul din Iași și este un spectacol pentru adolescenți. Este tot un spectcol cu publicul pe scenă, numai că de data acesta spectatorii sunt invitați să intre într-un club la o petrecere silent disco alături de actorii pe scenă și se aude muzica doar în căști, iar vocea actorilor peste muzică.

La sfârșit tânărul regizor a punctat faptul că se află la început de drum.

Încerc să merg în cât mai multe direcții și să învăt cât mai multe pe parcurs, până la maturizarea profesională.

 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy