Preşedintele Traian Băsescu a spus ce spunem si noi de ceva timp

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri ca : „Este clar că, după mine, şi în România anului 2014 deja campaniile pe internet vor fi mai eficiente decât cele pe televiziuni. La noi în 2014 sunt convins că va fi mai importantă campania prezidenţială pe internet decât pe televizuni, mai ales că televizunile au şi grijă să se autodiscrediteze prin partizanatul pe o idee, nici măcar pe un om…”basescu
Tot Traian Basescu, care ne place sau nu, este cel mai informat om din Romania a mai spus ca : „Deci, cred că va fi crucială campania pe internet în 2014, nu la europarlamentare, la prezidenţiale. Iar 2016 nu mai discutăm. Cine nu va avea o puternică bază internet – vorbesc dintre politicieni – nu va comunica eficient cu electoratul”si a mai spus domnul presedinte ca „Noi suntem foarte rămaşi în urmă. Marea descoperie a lui Roosevelt a fost în anii ’40 campania radio. În anii ’60, politicienii s-au dus la televizuni şi în ţările dezvoltate deja din sfârşitul anilor ’80 campaniile erau pe internet”.
Este inutil sa va spunem de cand tot povestim de influenta internetului si spunem aceste lucruri fiind contrazisi in continuu de tot felul de neaveniti care se dau mari oameni de presa sau PR . Iata ca in sfarsit una dintre cele mai autorizate si informate voci din Romania spune cu subiect si predicat ceea ce ziceam si noi si mai mult de atat plaseaza internetul inaintea televiziunilor care evident sunt inaintea ziarelor tiparite .
Numai ca pe internet lucrurile nu mai stau ca pe strada , Google nefiind impresionat ca ai porecla de lovitura de pedeapsa sau ca ai o mare insula sau nici macar de faptul ca ai multi bani . Pe internet se poate cumpara doar notorietatea , credibilitatea si eficienta, acestea fiind lucruri care se castiga in timp si cu mult efort si profesionalism iar cei care cred ca pot scoate cu o luna inainte de campanie cateava sute de mii de euro din joben si sa incalece internetul, se inseala amarnic .
Desi pare haotic si de necontrolat , internetul este un spatiu extraordinar de bine reglementat de reguli foarte stricte , sanctiuni cu aplicare instantanee, pe care daca nu le cunosti si carora daca nu te conformezi esti exclus imediat indiferent de sumele de bani pe care esti dispus sa le platesti .
Pe internet agresarea utilizatorilor cu mesaje electorale sau de alta natura este sanctionata si restrictionata automat de robotii soft , lipsa de calitate , cantitate si stabilitate in timp sunt sanctionate tot automat de motoarele de cautare care te fac imposibil de accesat constant si asa mai departe, internetul nu se lasa impresionat de nici un politician ca sa nu mai spunem ca in spatiu virtual lipseste interactiunea directa cu receptorul mesajului care dezinhibat si la umbra semianonimatului te respinge brutal nemaimanifestand bunul simt ca atunci cand deschide usa si primeste o ruleta , o bricheta si un pix .
Asadar , iata ca citam si din Basescu „va fi mai importantă campania pe internet decât pe televizuni” si daca luam in calcul ca televiziunile sunt in fata ziarelor tiparite din punct de vedere al formarii de opinii, e clar ca vom asista la un razboi electoral electronic, ceea ce nu e rau, pentru ca pe interent esti obligat sa fii mai onest si nu mai poti prosti alegatorul cu mici si bere .

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy