Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Privatizarea universitatilor de stat?

universitate

Uniunea Europeană, în conformitate cu o directivă europenă încă neadoptată, ar putea impune privatizarea tuturor universităților de stat.
Luând în calcul condițiile de mai sus, locurile suportate din bugetul de stat din învățământul superior, ar dispărea, astfel studiile superioare rămânând accesibile persoanelor cu posibilități financiare sau accesând împrumuturi pentru studii.

Dezinteresului tinerilor pentru studii superioare și reducerea absolvenților de liceu ce reușesc să ia examenul de Bacalaureat, duc la scăderea numărului de studenți, iar aceste fenomene pot cauza intrarea în faliment a universităților.

„S-ar putea ca trecerea aceasta spre privat să fie făcută din motive de forță majoră, din lipsă de candidați. Ar fi păcat ca universități de tradiție sa intre pe mâna unor afaceriști și să asistam la o prăbusire a acestora. În momentul de față, universitațile din Europa sunt în dificultate, una dintre cauze fiind și faptul că nici pe afara tinerii nu mai sunt atât de doritori să facă studii superioare”, a spus prof. dr. ing. Anton Hadăr.

dolinex


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *