Studiaza sau pregateste-te profesional intr-o alta tara prin programul Erasmus Plus

tineri studenti absolventi studii universitate scoalaPentru Româna, aferent anului 2015, s-au alocat 54 de milioane de euro pentru programul Erasmus+.

Inițiat de Uniunea Europeană, Programul Erasmus+ se adresează educaţiei, formării, tineretului şi sportului. Scopul acestui program este stimularea dezvoltării competenţelor şi a capacităţii de inserţie profesională şi sprijinirea modernizării sistemelor de învăţământ, de formare profesională şi pentru tineret.

Din totalul alocat, pentru proiecte de mobilitate sunt alocate aproximativ 42 de milioane de euro, pentru proiecte de parteneriat strategic, peste 11 milioane şi pentru întâlniri ale tinerilor cu responsabilii politicilor de tineret, peste 256.000 de euro.

Termenele limită, până la care trebuie depuse proiectele sunt:

– proiecte în domeniul tineretului: 4 februarie, 30 aprilie şi 1 octombrie, până la ora 13.00, ora României

– proiecte în domeniile educaţie şcolară, formare profesională, învăţământ superior şi educaţia adulţilor: 4 martie şi 31 martie, până la ora 13.00, ora României

Anul trecut România a beneficiat de un buget de 51 de milioane de euro, fiind finanțate 685 de proiecte din 2210 de cereri depuse. Aproximativ 6.000 de studenţi şi peste 3.000 de elevi au studiat sau s-au pregătit profesional într-o altă ţară cu ajutorul proiectelor de mobilitate și au participat în proiecte internaţionale, peste 4.000 de profesori şi 7.000 de tineri şi lucrători de tineret .

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy