Raed Arafat despre campania „Nu tremur la cutremur”

raed arafat

Comunicat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ

Luni 26 ianuarie, la sediul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă a avut loc conferinţa de presă pentru lansarea oficială a Campaniei Naţionale de Informare şi Pregătire a Populaţiei „Nu tremur la cutremur”.

La eveniment au fost prezenţi dr. Raed ARAFAT, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, colonel Nicolae CORNEA, inspectorul general al IGSU şi reprezentanţi ai altor instituţii implicate în gestionarea acestui tip de risc.

Specialiştii IGSU, în colaborare cu experţi în domeniu şi parteneri din societatea civilă au prezentat materialele campaniei, pentru informarea, conștientizarea și pregătirea unei reacții corecte a populației în situația producerii unui cutremur de magnitudine ridicată.

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, dr. Raed ARAFAT, a prezentat detalii despre desfăşurarea campaniei, utilitatea acesteia, precum şi alte aspecte relevante despre pregătirea pentru seism, precizând faptul că „este normal ca populaţia să fie informată şi instruită. Sunt mai multe modalităţi care sunt aplicate de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi de celelalte structuri implicate. Una dintre ele este pregătirea la faţa locului, exerciţii în şcoli desfăşurate de inspectoratele pentru situaţii de urgenţă cu copii, informarea publică prin pliante şi alte materiale

În următoarea perioadă, acţiunile inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă vor urmări să atragă atenţia asupra modului de comportare al cetăţenilor în situaţia producerii unui seism.

Demersul nostru este orientat spre această latură de informare şi educare a populaţiei, astfel încât prin măsurile întreprinse să creştem cât de mult posibil şansele de supravieţuire … să transmitem mesajul corect, în aşa fel încât, populaţia să fie pregătită şi pe acest tip de risc” a declarat inspectorul general al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, colonel Nicolae CORNEA.

La nivelul judeţului nostru, cadrele Inspecţiei de Prevenire din Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ vor include aspectele menţionate anterior în activităţile planificate pentru anul 2015. Astfel, săptămâna aceasta, vor fi organizate exerciţii de evacuare în caz de cutremur la unităţile de învăţământ din comunele Negreşti, Dobreni, Bodeşti şi Ghindăoani.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy