Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Programul PSD pentru susținerea economiei, unul eficient și adaptat nevoilor

• Remus Munteanu, candidatul PSD pentru Camera Deputaților, consideră că social-democrații au identificat cele mai bune măsuri pentru sprijinirea economiei românești

O societate funcționează în condiții normale dacă are o economie eficientă. Pornind de la această idee, PSD a realizat Programul de guvernare pentru finanțe și economie, punând accent pe 5 măsuri extrem de necesare pentru relansarea acestui domeniu grav afectat de către liberali.
Una dintre măsurile identificate vizează siguranța locurilor de muncă prin investiții publice în economie și prin sprijinirea firmelor care produc în România. De precizat că toate programele de sprijin pentru companii sunt condiționate de menținerea sau crearea de locuri de muncă. Este măsura de care au nevoie urgentă milioane de români care și-au pierdut locurile de muncă de la apariția pandemiei, pentru că nu s-a intervenit prin măsuri de sprijin și protecție a agenților economici.

O altă propunere a PSD este scăderea impozitelor pe salariile mai mici de 6.000 lei, până la impozit zero pe salariul minim. Planul social-democraților este ca măsura să se pună în aplicare din prima zi de guvernare, prin creșterea sumelor deduse de la impozit. Impactul va fi de doar 0,2% din PIB, fără presiune pe mediul de afaceri.

„O idee la care noi am făcut de multe ori referire este sprijinirea salariaților cu copii. Propunem calcularea unor impozite mai mici pe salarii, asigurarea de vouchere pentru a lăsa copiii la creșă ca să nu renunțe părinții la locurile de muncă, vouchere pentru copiii școlari care nu au absențe, stimuli de reinserție în muncă și sprijin pentru achiziția în rate a unei locuințe“, a declarat Remus Munteanu, candidatul PSD la Camera Deputaților.

Altă măsură prinsă de către PSD în planul privind sprijinirea finanțelor și economiei este creșterea salariului minim pentru păstrarea angajaților în România, după modelul salariului minim european, până la 50% din salariul mediu brut pe economie.

„Nici pe bunicii și părinții noștri nu îi ignorăm. Tocmai de aceea avem în plan creșterea graduală a pensiilor calculate pe contributivitate, odată cu creșterea veniturilor la bugetul de stat, din absorbția fondurilor europene, din creșterea investițiilor, din îmbunătățirea colectării taxelor și din stoparea risipei banului public, astfel încât creșterea economică să se regăsească și în buzunarele celor care au muncit cinstit o viață. În ansamblu, strategia noastră este să sprijinim întregul sector care produce bani prin măsuri adecvate și plata la nivel de UE a celor care muncesc sau au muncit. Nu sunt măsuri populiste sau lipsite de realitate, sunt propuneri cu care venim în fața românilor care vor vota pe 6 decembrie și cărora le garantăm dreptul al o viață decentă, lipsită de grija zilei de mâine“, a mai spus candidatul PSD Remus Munteanu.

Comandat de PSD Neamț, executat de SC Ghici Computers SRL, CMF 11200020

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *