Programul vizitelor în Spitalul Roman se modifică din cauza creșterii numărului de cazuri de rujeolă și infecții gripale

Se suspendă programul de vizită pentru secțiile Pediatrie și Boli Infecțioase.

Se revine la programul de vizită pentru restul secțiilor:

– de luni până vineri de la ora 14.00 la ora 18.00,

– pentru zilele de sâmbătă , duminică și sărbători legale de la ora 10.00 la ora 12.00 si de la ora 14.00 la ora 18.00.

Aceste măsuri reflectă o abordare proactivă în gestionarea riscurilor asociate creșterii numărului de infecții respiratorii, în special cauzate de virusul gripal. Aceste modificări sunt esențiale pentru protejarea atât a pacienților, cât și a personalului medical și a vizitatorilor.

Prin limitarea timpului de vizită și suspendarea vizitelor pentru pacienții cu boli contagioase, precum rujeola și infecțiile gripale, se urmărește reducerea riscului de răspândire a acestor afecțiuni în cadrul instituției medicale. În plus, programul de vizite pentru restul secțiilor este ajustat pentru a oferi un echilibru între necesitatea de a menține conexiunile sociale ale pacienților și eforturile de prevenire a infecțiilor.

De asemenea, realizarea unui triaj epidemiologic pentru toți vizitatorii este o măsură importantă pentru identificarea potențialilor purtători de infecții respiratorii și pentru limitarea accesului acestora în incinta spitalului. În timp ce aceste măsuri pot părea restrictive, ele sunt cruciale pentru protejarea sănătății tuturor celor implicați și pentru reducerea riscului de transmitere a bolilor.

Prin adoptarea acestor măsuri riguroase, persoanele responsabile demonstrează responsabilitate și angajament față de sănătatea și siguranța comunității medicale și a pacienților.

Comunicat de presă Spitalul Roman

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy