Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

PSD a reușit! S-a votat creșterea pensiilor cu 40%

Plenul Parlamentului a adoptat proiectele privind rectificarea bugetului de stat şi al asigurărilor sociale de stat pe acest an..

În legea rectificării bugetare a Guvernului, parlamentarii PSD au anulat majorarea cu doar 14% a pensiilor, conform măsurilor luate de Guvern, și au decis să fie de 40%.

De asemenea, social-democrații au votat majorarea salariilor profesorilor. Și sumele repartizate unităților teritorial administrative vor crește prin legea rectificării bugetare adoptate în Parlament.

Astfel, s-au înregistrat 242 de voturi ”pentru”, 147 ”împotrivă” și 18 abțineri.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu: „Astăzi am făcut dreptate pentru 5 milioane de pensionari! Pensiile trebuie să crească cu 40%! Bani sunt! Guvernul mutase banii pensionarilor, copiilor și profesorilor în Fondul de rezervă și în capitolul Acțiuni Generale de la Ministerul Finanțelor, de unde puteau fi folosiți după bunul plac de Orban și Cîțu!!! Banii țării ajunseseră Pușculița electorală a PNL! Din care cumpărau primari, traseiști și voturi! PSD a făcut ce este corect! Am mutat banii înapoi la oameni! Pentru că sunt ai lor, nu ai lui Orban sau Iohannis!Deficitul bugetar nu crește cu niciun leu! Singurul impact negativ este pentru Orban și PNL care rămân fără banii cu care să-și cumpere noile mandate!”

Guvernul Orban a anunțat deja că este pregătit să atace proiectul rectificării bugetare la Curtea Constituțională.

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *