PSD facilitează șansa copiilor abandonați de a avea o familie

  • astăzi a fost îmbunătățit textul noii legi a adopției
  • la acest demers a participat, în calitate de secretar de stat, Oana Bulai, candidat PSD la Camera Deputaților

Astăzi este o zi esențială în existența a mii de copii ale căror destine nu sunt tocmai fericite, ei trăind abandonați prin instituții de protecție ale statului. Prin votul tuturor membrilor Camerei Deputaților, legea adopției a fost mult îmbunătățită, ea devenind mult mai ușor de pus în aplicare.

La realizarea noii forme a documentului a contribuit și nemțeanca Oana Bulai, candidat al Partidului Social Democrat la alegerile din 6 decembrie 2020, pentru un mandat de deputat.

Am trăit cu bucurie acest moment, pentru că m-am implicat foarte mult pentru a schimba conținutul Legii adopțiilor. Am lucrat la asta în perioada în care eram consilier de stat la Cabinetul primului ministru. Sunt mamă și de fiecare dată când vedeam copii abandonați, lăsați în centre de plasament fără a se bucura de brațele calde ale părinților, de dragoste și protecție familială, mi se rupea sufletul! Prin noua lege a adopțiilor, votată în unanimitate de Parlament, este scurtat și facilitat drumul de la copil abandonat la copil ocrotit în familie! Proiectul a fost inițiat de Guvernul PSD în septembrie 2018. Practic, prin noua lege, sunt deblocate adopțiile interne, fiind scurtată și facilitată întreaga procedură“, a declarat candidatul PSD la Camera Deputaților, Oana Bulai.

În România, în prezent, aproximativ 50.000 de copii trăiesc în sistemul de protecție, conform datelor oficiale făcute publice de către Autoritatea pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții. În 2017 puțin peste 3.000 de persoane aveau atestatul necesar adopției și puțin peste 1.000 persoane au și adoptat copii.

Această lege reprezintă o șansă importantă pentru mii de copii din România de a-și găsi o familie! Sunt ființele care au nevoie mai mult decât oricine de dragostea și de căldura unui cămin, pentru a putea primi o șansă la o viață normală. Sunt suflete lipsite de apărare. În același timp mă gândesc la familiile care își doresc cu ardoare un copil și care, prin noua lege, au o șansă mai mare la a deveni părinți, având de parcurs proceduri legale mai simple, mai scurte“, a mai spus Oana Bulai.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy