Răzvan Cuc : „Cine nu muncește, nu greșește”

În această dimineață, senatorul Răzvan Cuc a fost invitat în cadrul unei emisiuni în care au fost aduse în discuție mai multe subiecte de actualitate pentru județul Neamț.
Printre temele abordate se numără, așa cum era de așteptat, și cea a campaniei electorale care deja este la linia de start.
Întrebat despre situația din partidul PSD în acest moment și despre cum decurg lucrurile în județul nostru, senatorul Răzvan Cuc a declarat:
Cine nu muncește, nu greșește. Campania electorală pentru un politician care dorește să aibă succes, trebuie să înceapă a doua zi din momentul în care a fost ales. Îți fidelizezi oamenii, încep să creadă în tine și îți vor da votul pe termen lung. Pentru că orice proiect de anvergură nu se poate face, aici, mă rog, vorbim de proiecte la nivel de județ, nu proiecte locale – că proiecte locale – o asfaltare de drum, nu știu, construcția unei grădinițe, alte construcții – se pot face în patru ani. Dar uitați, când vorbim de o construcție ca a noului spital, asta nu se face așa, se pornește într-un mandat și se termină în alt mandat.
Într-adevăr, săptămâna trecută a avut loc Consiliul Politic Național, s-au validat toți candidații pentru toate comunele, orașele din județul Neamț, (…) echipa este pregătită de luptă.
(…) Știm foarte bine cum stau sondajele, v-am mai spus și la emisiunea precedentă, urmărim ponderea scorului să fie una destul de mare, tocmai pentru a reuși să atragem cât mai multe fonduri pentru județul Neamț. Știm foarte bine că un scor bun pentru orice partid care câștigă îl plasează automat pe o poziție favorabilă vizavi de negocierile pe care le poți face pentru fondurile pe care le vei primi în județ. Și aici vorbim de fondurile care sunt de la nivel de buget de stat, pentru că de proiecte europene, e o altă discuție. Chiar mă uitam pe o statistică, din ponderea totală de fonduri atrase în ultima perioadă, în ultimii mulți ani în județul nostru, anul trecut s-au absorbit undeva la 140 de milioane.
Chiar vorbeam cu vicepreședintele Păduraru de la Consiliul Județean și l-am felicitat pentru activitatea lui, alături bineînțeles de domnul Asaftei și de întreaga echipă, pentru ce au reușit să facă vizavi de atragerea fondurilor europene. Se vede un suflu bun, se vede că echipa funcționează. Și mă gândesc că dacă acum e așa, cum va fi din septembrie dacă domnul Harpa va prelua conducerea Consiliului Județean, care are un background puternic, are un istoric foarte puternic în accesarea de fonduri, vă dați seama unde vor ajunge toate aceste proiecte. Sunt oameni care au experiență în administrație, sunt oameni care știu foarte bine, și aici vreau să intru și pe subjectul ăsta, și ne ducem și pe Valea Muntelui, revenim, coborâm de la Borca până la Alexandru Cel Bun, ca să facem și o radiografie a zonei. Stau și mă uit că de multe ori în campania electorală îți dai seama de cât de bine este pregătit omul politic care candidează. Unul care nu a avut nicio funcție în administrația locală, vorbesc de primar sau un ales local, nu va înțelege tipicul acestei activități și va încerca să vină cu niște mesaje pompoase. Un om care are activitate, care a făcut proiecte, care a dezvoltat, el va știe și cum să implementeze și să îmbine fondurile guvernamentale cu fondurile locale
.”

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy