Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

RESPECT: Un nemțean, eroul zilei în Italia. A găsit un portofel cu 1500 de euro și l-a predat carabinierilor

Marius Ciocan, un tânăr de 23 de ani, originar din Neamț, care lucrează la o pizzerie în Italia, este eroul zilei după ce luni, 23 iulie, a găsit un portofel plin cu bani și l-a predat carabinierilor.

În scurt timp, povestea lui a apărut în presa italiană.

”Nu am stat pe gânduri, am luat portofelul plin cu bani și l-am dus carabinierilor, chiar dacă erau persoane care ar fi vrut să și-l însușească”, a declarat Marius pentru corriereromagna.it.

Marius Ciocan era în ziua lui liberă și mergea cu bicicleta.

„La un moment dat am văzut un portofel pe trotuar în care se aflau bani. În total 1540 de euro, dar erau și documente, carduri etc.”, spune Marius.

Portofelul era al unei persoane pensionare din Riccione care nu a fost atentă când i-a căzut din buzunar, aceasta continuându-și drumul. În momentul în care Marius s-a îndreptat spre portofel să îl ridice de pe trotuar, o femeie a încercat să își însușească acel portofel într-un mod foarte insistent și nejustificat. Tânărul nemțean nu s-a lăsat impresionat, chiar dacă femeia suna pentru „întăriri”. Marius a sunat la poliție, însă văzând că echipajele nu ajung iar femeia insista în continuare, a decis să încerce să înapoieze portofelul direct persoanei care l-a pierdut. „Am luat banii și portofelul și i-am dus la cea mai apropiată secție. Doar în acel moment am reușit să mă liniștesc și să mă asigur că sunt în siguranță.”, spune nemțeanul.

Proprietarul a fost contactat și în scurt timp i s-au înapoiat bunurile. Acesta a dorit să îl cunoască personal pe ”eroul” său. Cei doi s-au întâlnit și pe lângă mulțumirile pentru gestul deosebit, Marius a primit și 150 de euro recompensă, 10% din suma găsită și înapoiată.

Tânărul nemțean a primit și felicitări din partea comandatului carabinierilor din Riccione, Marco Califano (FOTO).

”Am dorit să îl chemăm pe Marius la sediul din Riccione să îl felicităm, să îi mulțumim și să ne exprimăm respectul și admirația pentru ceea ce a făcut.”, a declarat Marco Califano.

Simplitatea gestului său reprezintă esența valorilor unei societăți sănătoase care înseamnă sens civic, onestitate și respectarea legilor.

Felicitări nemțeanului nostru, Marius Ciocan! Un exemplu pentru toți cei care pot apela la simțul civic într-o situație similară.

Sursa info/foto: www.corriereromagna.it
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *